naar Marker Nieuws indexpagina

Speeltuinwerkdag Marken 2013

Het Bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en vele vrijwilligers hebben zaterdag 23 maart de jaarlijkse speeltuinwerkdag gehouden om de speeltuin weer speelklaar te maken voor het nieuwe seizoen.
 
Diverse toestellen zijn afgelopen winter geschilderd en nu weer gemonteerd. Verder heeft gemeente Zaanstad twee oude speeltoestellen ter beschikking gesteld. Ook deze zijn afgelopen winter opgeknapt en daarvan is het klimtoestel reeds geplaatst. Het tweede toestel, de veerwip, wordt medio april geplaatst omdat met deze lage temperaturen het schilderwerk niet tijdig gereed was. Dat is ook de reden dat de evenwichtsbalk pas medio april wordt gemonteerd.
 
De grootste klus was het aanleggen van een valveilige ondergrond voor het klimtoestel. Deze ondergrond bestaat uit 30 cm zand en 20 cm boomschors. Er is 70 m2 aangelegd, en dus hebben de vrijwilligers 35 m3 uitgraven en 35 m3 aangevuld. Met een man of 15 is alles onder zeer koude omstandigheden toch maar mooi gerealiseerd. Een top prestatie !
 
Voor het meewerken hoef je overigens niet volwassen te zijn, daar er ook enkele kinderen hard mee hielpen met de werkzaamheden.
een valveilige ondergrond voor het klimtoestel

Bron: PepProductions, zaterdag 23 maart 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina