naar Marker Nieuws indexpagina
Donateursconcert ‘Juliana’ 2013
Aagje Zeeman heeft de jubilarissen gehuldigd
 
De Patmoskerk op Marken was afgelopen zaterdag ruim gevuld met publiek en muzikanten, want het jaarlijkse donateurs concert van de Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ stond op het programma. Presentatie was in handen van de charmante Jacqueline Zeeman.
 
Het Grootorkest en de Malletband openden de avond met ‘Intrada’. Vervolgens bracht het Jeugdorkest ‘The Best of Michael Jackson’ ten  gehore.  De malletband onder leiding van Ton Terburg en het grootorkest onder leiding van Henk Ummels lieten een ruime keuze van diverse muziekstukken horen. Zoals de bekende melodiën van Una Paloma Blanca en Abba’s Mamma Mia. Een spektakel voor elk wat wils. Het grootorkest, samen  met het jeugdorkest eindigden de avond met ‘Samba di Janeiro’. Als toegift speelde het grootorkest nog een mars, Royal Fanfare, speciaal gearrangeerd voor de naderende troonswisseling. Na afloop reageerde het publiek enthousiast op de afwisseling van de avond.
 
Na de pauze werden de jubilarissen gehuldigd. In een vereniging die al 103 jaar bestaat zitten gelukkig ook leden die al heel lang lid zijn. Dit jaar waren dit Willemijn Sluijs, Samantha Boneveld en Louise Zeeman, allen 12 ½ jaar lid en Dirk Zeeman 40 jaar lid. Alle jubilarissen werden gehuldigd door Aagje Zeeman, die dit op een bijzonder prettige wijze deed. Allerlei bijzonderheden van de jubilarissen passeerden de revue.
 
Jaarlijks wordt er ook een ‘donateur van het jaar’ gekozen. Dit jaar was de beurt aan Klaas Teerhuis, wonende aan de IJsselmeerweg 19. De heer Teerhuis was niet aanwezig, maar krijgt een foto van de vereniging en een mooie bos bloemen thuis bezorgd.
 
‘Juliana’ kan terug kijken op een heel mooi en muzikaal donateursconcert.
 
Jeugdorkest Jeugdorkest
  presentatrice Jacqueline Zeeman
Op veel plaatsen in Nederland was het zaterdag 23 maart een uur lang wat donkerder dan normaal op een zaterdagavond in maart. Ook op Marken werd tijdens het donateursconcert een aantal minuten stil gestaan bij 'Earth Hour'.
 
Earth Hour is een wereldwijde actie voor energiebesparing en een beter milieu. In 2006 begonnen in Sydney in Australië, werd het nu voor de zevende keer in Nederland georganiseerd. Volgens initiatiefnemer Wereld Natuur Fonds (WNF) doen elk jaar wereldwijd miljoenen mensen mee.
  Aagje Zeeman
Willemijn Sluis Samantha Boneveld
Louise Zeeman Dirk Zeeman
  Trijn van de Toren in het NHD

Bron: PepProductions, zondag 24 maart 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina