naar Marker Nieuws indexpagina
Kelly Zeeman in selectie Oranjevrouwen voor USA
 
Bron: KNVB
Bondscoach Roger Reijners heeft voor de oefeninterlands van het Nederlands vrouwenelftal tegen Denemarken en Olympisch kampioen Verenigde Staten een selectie van 23 speelsters geformeerd. De OranjeLeeuwinnen bereiden zich met deze twee topinterlands voor op het EK dat in juli in Zweden plaatsvindt.
 
In de selectie bevinden zich geen debutanten, wel zijn Kirsten van de Ven en Desiree van Lunteren weer teruggekeerd. Zij ontbraken vorige maand vanwege blessures op het toernooi om de Cyprus Cup.
 
De Oranjevrouwen spelen vrijdag 5 april om 18.30 uur in het Silkeborg Stadium tegen Denemarken dat komende zomer eveneens op het EK aanwezig is. Vier dagen later, op dinsdag 9 april, staat in Den Haag het toptreffen met Olympisch kampioen USA op het programma. In het ADO Den Haag Stadion klinkt om 19.00 uur het eerste fluitsignaal. De interland wordt opgeluisterd door allerlei activiteiten, zo verrijst er naast het stadion het OnsOranje Park, zijn de Radio 538 DJ’s paraat én komen Gers Pardoel en Jan Smit optreden in het stadion. Volendammer en voetbalfan Jan Smit zal tevens het Nederlandse volkslied ten gehore brengen.
 
De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Dyanne Bito (sc Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Kim Dolstra (sc Telstar), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Vittsjö GIK), Claudia van den Heiligenberg (sc Telstar), Anouk Hoogendijk (Ajax), Daphne Koster (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FCR 2001 Duisburg), Manon Melis (LdB Malmö FC), Tessel Middag (Ajax), Marlous Pieëte (FC Twente), Chantal de Ridder (Ajax), Mirte Roelvink (FSV Gütersloh), Renée Slegers (Linköpings FC), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (FC Twente), Kirsten van de Ven (Tyresö FF), Siri Worm (FC Twente),
Kelly Zeeman (sc Telstar).
 
Na het duel met Denemarken voert Reijners twee wijzigingen door in zijn selectie. Kim Dolstra en Renée Slegers worden voor de wedstrijd tegen de Verenigde Staten vervangen door respectievelijk Leonne Stentler (Ajax) en Sylvia Smit (PEC Zwolle).
 
Bondscoach Roger Reijners kijkt uit naar beide interlands. ,,Dit zijn belangrijke meetpunten op weg naar het EK. Ik ben benieuwd hoe we ons presenteren tegen zulke opponenten. Het thuisduel met de Verenigde Staten is natuurlijk prachtig affiche, zowel voor ons team als voor de KNVB en alle voetballiefhebbers in het land. Zij zijn al vijf jaar onafgebroken de nummer één van de FIFA-ranking en spelen op een niveau waar wij naar toe willen en alleen door ons veelvuldig met dit soort sterke landen te meten kunnen wij die stap maken.’’
 
Kaartverkoop
Kaarten voor Nederland-Verenigde Staten zijn verkrijgbaar via de Primera-verkooppunten van TicketBox, OnsOranje.nl en de administratie van ADO Den Haag. Het betreft vrije verkoop, dus er is geen clubkaart nodig. De toegangsprijs voor alle vakken, uitgezonderd de hoofdtribune, bedraagt € 5,00. Een plaats op de hoofdtribune kost € 10,00. Voor groepen, zoals verenigingen, elftallen en scholen, geldt een speciaal actietarief. Wie met tien of meer personen de interland bezoekt, betaalt € 4,00 voor een kaartje. Het bestelformulier van deze groepenactie is te vinden in de KNVB ticketshop (OnsOranje.nl). Wanneer de wedstrijd niet voortijdig is uitverkocht, zijn de stadionkassa’s op de wedstrijddag vanaf 17.30 uur geopend.
 
ING BallenMeiden Selectiedag Oranje bij DHC Delft
Voor meiden uit de regio die altijd al eens langs de lijn hebben willen staan bij een wedstrijd van het Nederlands elftal, is vrijdag 29 maart een belangrijke dag. Dan maken zij namelijk kans om geselecteerd te worden als ballenmeisje bij de wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen USA. Dit is een bijzondere middag, want deze keer zijn alleen meisjes uitgenodigd voor de selectiedag. Ongeveer 250 kinderen zullen deelnemen aan deze Selectiedag, die onder leiding zal staan van ex-international Rob Witschge en bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal Roger Reijners. De Selectiedag wordt georganiseerd door de ING, hoofdsponsor van de KNVB. De middag vindt plaats bij voetbalclub DHC Delft en start om 16.15 uur.
 

Bron: Ons Oranje, donderdag 28 maart 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina