naar Marker Nieuws indexpagina
Zevenklapper in Velzen!
Priscilla de Vos maakt vier doelpunten voor Telstar
Foto's Henk Dil
Telstar Vrouwen - Club Brugge 7-0

 

 

 

 

 

 

Door René Kloet
Opnieuw een winterse avond in de lente. Opkomst in het Tata Steel Stadion toch gezellig druk te noemen. Vooraf werd wederom door meisjes gestreden om de RODI Media Cup. De finale van deze cup staat gepland bij de laatste thuiswedstrijd van SC Telstar tegen SC Heerenveen op 18 mei a.s. Kom ook deze meiden aanmoedigen. Meisjes voor de toekomst vrouwenvoetbal. Voor aanvang kwamen de Jolein Danseressen ook acte de présence geven. Tijdens de rust kwam het vervolg.
 
Spectaculair hoe de speelsters het veld betreden! Het blijft een happening. Daar kan de top dartwereld nog van leren! Beide teams nog niet helemaal compleet, maar vooraf al in staat om er iets moois van te maken en het publiek zou dan ook een heerlijk open wedstrijd voorgeschoteld gaan krijgen.
 
In de beginfase was het gelijk Telstar die Club Brugge onder druk zette. Claudia van den Heiligenberg legt aan en schiet te slapjes in zodat de keepster van Club Brugge, Jana van Hauwaert, de bal makkelijk kan stoppen. Snel was het daarna wel raak. Lois Oudemast speelt van achteruit Priscilla de Vos aan en zij kan voor de eerste keer Jana van Hauwert passeren met een mooi geplaatst schot (1-0).
 
Niet lang weer daarna krijgt Dominique Vugts de mogelijkheid de stand al vroeg op te vijzelen. Haar kopbal mist de kracht. Een volgende aanval over meerdere pionnen beland uiteindelijk bij Lois Oudemast. Zij verschalkt vanaf rechts de doelvrouw van Club Brugge(2-0).
 
Na het eerste kwartier kwam Club Brugge plots bij de goal van SC Telstar. Nicky van den Abeele mist een niet te missen kans na samenspel met Yana Haesebroeck. De bal beland zowat voor open goal in het zijnet. De slordigheden bleven even het team van Toon Beijer achtervolgen. Yana Haesebroeck komt 1 op 1 met Melissa van der Wiel, de keepster van Telstar, te staan. Weer wordt een tegentreffer niet gemaakt daar ze deze kans niet kan uitspelen.
 
Halverwege, daar waar Club Brugge de mogelijkheid had in goals bij te blijven kon SC Telstar toch verder uitlopen. Een assist van Claudia van den Heiligenberg na een mooie solo over links beland bij Priscilla de Vos. Zij tikt de 3-0 binnen en laat Jana van Hauwert kansloos achter. Nu ging het snel. Claudia van den Heiligenberg passeert Jana van Hauwert ook simpel (4-0). Binnen een minuut kon Priscilla de Vos de 5-0 aantekenen en voor haar de hattrick. Het was even slecht verdedigingswerk van Club Brugge. Zij waren het spoor verdedigend helemaal bijster. Voor rust zou toch Club Brugge een derde grote kans krijgen. Nicky van den Abeele staat met de rug naar de goal maar ontvangt de bal zo dat ze achterwaarts in kan koppen. Haar actie wordt nipt gered door Melissa van der Wiel.
 
Na de rust, met een temperatuur wat weer onder nul belandde, kreeg het wedstrijdbeeld toch enigszins een andere kijk. De wedstrijd leek al gespeeld. Het duurde dan ook even voordat er weer wat gebeurde. Claudia van den Heiligenberg schiet vanaf links hoog voorlangs. De wat verslapping aan Telstarzijde geeft Club Brugge voor de 4de maal kans een tegentreffer te produceren. Charlotte Laridon hoeft maar een hoek uit te kiezen, maar haar bal beland ongelukkig op de paal. Gelijk aan de overkant mag Lois Oudemast na een vrije trap ook de paal eens raken, een van de weinige kansen die niet in een doelpunt werd omgezet.
 
Treffer nummer 4 voor Priscilla de Vos niet ver van de doellijn kwam tot stand door een gelukje. Een schot in de drukte belandde via haar over de doellijn(6-0). Langzaam naar het einde toe kwam toch de verwachte zevenklapper op het scorebord. Invalster Lavinia Poku kan vrij inschieten op links na een mooie aanval over rechts. Nipt voor het laatste fluitsignaal schiet Kelly Zeeman nog tegen de onderkant van de lat. De bal lijkt voor de doellijn te stuiten!! Ook gevalletje camera?
 
Vele doelpunten en die enkele grote kansen van Club Brugge maakte het duel erg leuk om te zien. Telstar had aan kansen bijna een honderd procent score daar waar Club Brugge een te kort kwam vanavond. Indruk over Telstar: Als je het team een geel shirt aangeeft zou je zo zeggen dat je met het Zweedse team te maken hebt. Qua speelstijl lijkt het er ook erg op en ook qua uitstraling. Niet voor niets koploper met alleen  vorige week een off-day. Na de 4 uur lange busreis van Club Brugge en deze nederlaag hopen we dat ze toch een mooie dag hebben gehad.
 
Stefanie van der Gragt van SC Telstar werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd.
 
Statistieken:
Locatie: TaTaSteel Stadion te Velsen Zuid
Aantal toeschouwers: 400
Scheidsrechter: Mw S. Klein Lenderink
Ass. Scheidsrechters: Mw F. Overtoom en Mw. F. Pasman
4de Official: Mw. C. Rietkerk
 
Opstelling SC Telstar:
21. Melissa van der Wie l(K), 2. Dyanne Bito(A), 3. Suzanne Marees, 4. Kim Dolstra, 5. Stefanie van der Gragt (15. Karin Legemate 87 min), 7. Lois Oudemast (17. Lavinia Poku 68 min). 9.  Priscilla de Vos, 11. Claudia van den Heiligenberg, 12. Kelly Zeeman, 14. Dominique Vugts (18. Amber van der Heijde 78 min), 20. Dominique Bruinenberg.
 
Opstelling Club Brugge:
22. Jana van Hauwaert, 2. Bieke Vandenbusche(20. Bo Heyse 80 min), 3. Elien van Wynendaele, 4. Jolien Nuytten, 5. Lita Pouseele, 7. Ingrid de Rycke, 12. Silke Demeyere(10. Lies van Hamme 75 min), 13. Christine Saelens(A), 15. Charlotte Laridon(16. Sofie Huyghebaert 76 min), 17. Yana Haesebroeck, 18. Nicky van den Abeele.
 
Kaarten:
Gele kaart: Dominique Vugts (SC Telstar) 36min.
Rode kaart: Geen
 
 
De vrouw van vier doelpunten, Priscilla de Vos
 

Bron: Vrouwen Voetbal Nederland, zaterdag 30 maart 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina