naar Marker Nieuws indexpagina
Knappe zege Oranje vrouwen in Denemarken
Géén speeltijd voor Kelly Zeeman

 

Vier dagen voor de kraker tegen de Verenigde Staten heeft het Nederlands vrouwenelftal een knappe oefenzege geboekt op Denemarken. In Silkeborg was Oranje met 1-0 te sterk dankzij een treffer in de slotminuut van invaller Marlous Pieëte.
Het was de eerste zege ooit voor Nederland op Deense bodem en pas de derde in achttien onderlinge interlands. Net als Oranje is ook Denemarken komende zomer van de partij op het EK in Zweden.
 
Bondscoach Roger Reijners had in Silkeborg een duidelijk doel voor ogen. ,,Qua tegenstander was deze wedstrijd voor ons te vergelijken met de duels die we in juli op het EK tegen Noorwegen en IJsland gaan spelen. Wat resultaat betreft hebben we het dus goed gedaan. Qua spel kunnen we ons op een aantal punten nog verbeteren. In de eerste helft legden we veel energie in ons spel en deden we ons stinkende best, maar dat leverde te weinig op. Na rust deden we dat stukken beter met fases waarin we lang aan de bal waren en veel dominanter voor de dag kwamen.’’
 
Pitte duels
Oranje creëerde in het tweede bedrijf drie uitstekende kansen. Lieke Martens en Manon Melis konden de eerste twee niet verzilveren, maar de net ingevallen Marlous Pieëte schoot vlak voor tijd wel raak: 0-1 in de 90e minuut. De aanvaller van FC Twente rondde scherp af na een razendsnelle uitval. ,,Prima treffer, een uitstekend schakelmoment’’, aldus Reijners. ,,Als je deze interland afzet tegen de wedstrijden die wij straks op het EK tegen Noorwegen en IJsland gaan spelen, kun je concluderen dat dat pittige duels gaan worden, maar dat we wél in staat zijn om die te winnen. Alleen willen we in ons spel nog dominanter en dwingender zijn dan waartoe we vandaag in staat waren.’’
 
Dinsdag komen de Oranjevrouwen opnieuw in actie. Dan nemen zij het in Den Haag op tegen de Verenigde Staten, regerend Olympisch kampioen en nummer één van de FIFA-ranking. ,,Die wedstrijd staat natuurlijk op zich. Amerika is een absoluut topland dat al jaren domineert op het mondiale podium. Voor ons is die partij weer te vergelijken met ons openingsduel op het EK, als we Duitsland treffen. In Den Haag gaan we zien hoe we er op dat niveau voor staan.’’
 
De interland in de thuishaven van ADO Den Haag begint dinsdag om 19.00 uur. Kaarten vanaf 5 euro zijn verkrijgbaar via OnsOranje.nl en dinsdag aan de stadionkassa’s.
 
Statistieken:
05.04.2013
Silkeborg Stadium, Silkeborg, Denemarken
Oefeninterland
Denemarken - Nederland 0-1 (0-0).
Scoreverloop: 90. Marlous Pieëte 0-1.
Scheidsrechter: Kristine Husballe (Denemarken)
Toeschouwers: 1127
 
Kaarten:
Geel: Junge Pedersen (57.) 

Opstelling:
Loes Geurts (Vittsjö GIK), Dyanne Bito (sc Telstar), Daphne Koster (Ajax), Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Claudia van den Heiligenberg (sc Telstar), Anouk Dekker (FC Twente), Anouk Hoogendijk (Ajax), Sherida Spitse (FC Twente), Kirsten van de Ven (Tyresö FF), Manon Melis (LdB Malmö FC), Lieke Martens (FCR 2001 Duisburg).
 
Wisselspeelsters:
12. Kim Dolstra, 19. Daniëlle van de Donk, 23. Laura Du Ry, 17. Desiree van Lunteren, 18. Tessel Middag, 20. Marlous Pieëte, 21. Chantal de Ridder, 13. Mirte Roelvink, 22. Renee Slegers, 16. Sari van Veenendaal, 15. Siri Worm, 14. Kelly Zeeman.

Wissels:
56. Van de Ven vervangen door Renée Slegers (Linkopings FC); 85. Melis vervangen door Marlous Pieëte (FC Twente); 90. Martens vervangen door Chantal de Ridder (Ajax).

 

Bron: Ons Oranje, vrijdag 5 april 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina