naar Marker Nieuws indexpagina

Omroep PIM meer dan voortvarend uit de startblokken!

De Kokosmakronen in Café De Zwaan
 
Iedereen die Omroep PIM een warm hart toedraagt had er reikhalzend naar uitgekeken. 7 April 2013 stond bij iedereen rood omcirkeld in de agenda’s. De start van PIM op de kabel. Het werd een fantastische dag!
 
Enige maanden geleden kwam dan eindelijk het verlossende bericht: Omroep PIM kreeg van kabelmaatschappij Ziggo kanaal 44 toebedeeld. En vanaf 7 april 2013 zou het dan gaan gebeuren, en het werd ook maar meteen een live-uitzending van maar liefst 10 uur achtereen. “Als je iets gaat doen, dan moet het ook maar meteen goed gebeuren” zo was het idee.
 
Menigeen vroeg zich vooraf af of dat niet een beetje teveel van het goede zou zijn, maar door kei- en keihard werken, weinig tot geen slaap, en medewerking van iedereen die maar een beetje Omroep PIM in zijn of haar hart bleek te hebben, kon iets na 12.00 uur Omroep PIM “de lucht in”. Burgemeester Luzette Wagenaar drukte samen met Johanna Mensen, de echtgenote van PIM’s overleden erelid Pim Mensen, op een bel, waardoor een filmpje met de Pink Pantertune werd gestart, gevolgd door gejuich en een paar traantjes her en der.
 
Na de emotionele opening zat de vaart er al snel in. Er kwamen al snel berichten vanaf de Veluwe en zelfs uit Spanje en Amerika dat ook daar Omroep PIM prima te bekijken was, en dat maakte de glimlach bij alle aanwezigen groter en groter. Toen bovendien Alfred de Jong, directeur Bedrijfsmanagement een cheque van € 5.000,- overhandigde namens het Rabobank Coöperatiefonds, werd de feestvreugde alleen maar groter.
 
Ondertussen kwam een grote stoet genodigden bij PIM op visite. Hans de Weerd (directeur van de muziekschool), Yvonne van Duyn (Brede School Monnickendam), Pieter Cornelis Schipper (Flying Bears), Damon Mirani (jeugdtalent van Ajax), Annemieke Vonk (Stichting Vier het Leven), Karin Hoogeveen (Huis aan het Water), Pieter Pereboom (winnaar van de Gemeentelijke Burgerprijs), Janine Haars (Huiskamerfestival Waterland), Wiebke Göetjes (Waterlands eigen beroemde sopraan), Greetje Gutter namens de ondernemers, maar ook alle fractieleiders van de Waterlandse gemeenteraad. Het zijn maar een paar namen van de mensen die graag de eerste uitzending mee wilden maken.
 
Er werd natuurlijk niet alleen gepraat, want tussen de gesprekken door was er een scala aan muzikale hoogtepunten te beleven. Natuurlijk de start met de uitvoering van Anouk’s “Lost” door de Troet Town Singer, gevolgd door een optreden van Meezingkoor Waterland, de veertien jarige Linde Schumacher op haar cello en de even oude pianiste Rebecca Noordeloos, het swingende optreden van Sticky Notes uit Ilpendam, de alom aanwezige Vleppyie Auwurs, Sweet and Low, Sweet16, Bert Boot en Bram van Diem en niet vergeten het dampende optreden van de Marker’ Kokosmakronen, die Simon Verbeek, fractievoorzitter van het CDA, bijna tot het voorgaan in de polonaise wisten te krijgen.
 
Niet onvermeld mag een speciale gast worden. Sinterklaas en één van zijn pieten hadden hun zomerreces afgebroken om even bij de start van Omroep PIM aanwezig te zijn. De goedheiligman heeft al vele jaren een zwak plekje voor Waterland. Hij wordt hier immers niet alleen halverwege november welkom geheten, maar ook, na zijn verjaardag, weer uitgezwaaid bij zijn terugreis naar Spanje.
 
De gehele dag door konden de aanwezigen een obligatie aanschaffen van 100 of 250 euro waarop zij maar liefst 5 procent rente ontvangen. Elk jaar worden er van deze obligaties door de notaris enkele uitgekozen, en deze worden dan uitbetaald. Tenminste, mensen kunnen er bij uitloting voor kiezen om hun obligatie te laten uitbetalen, deze nog langer te laten doorlopen, of om het bedrag te schenken aan omroep PIM. Ook sommige politieke partijen zagen wel brood in deze actie. Simon Verbeek van het CDA bood de presentatoren zelfs een flink stapeltje inschrijvingen aan.
 
Het was ruim 22.00 uur toen de marathonuitzending werd afgesloten. Tevreden werd teruggekeken op hetgeen in café De Zwaan in Monnickendam is neergezet. Dank gaat uit naar iedereen die op een of andere manier aan de uitzending heeft meegewerkt, maar ook is ontzettende dank verschuldigd aan al die Waterlanders die lieten blijken dat Omroep PIM in een behoefte voorziet.
 
Dat vertrouwen zal absoluut niet geschaad gaan worden!
Herman Kemper, Omroep PIM
 

Bron: Omroep PIM, maandag 8 april 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina