naar Marker Nieuws indexpagina

Uitzwaaiwedstrijd Oranjevrouwen bij Telstar

 

Vlak voor vertrek naar het EK in Zweden speelt het Nederlands vrouwenelftal nog twee oefeninterlands in eigen land. Zaterdag 29 juni (19.00 uur) is Australië de tegenstander, vier dagen later (woensdag 3 juli, 19.00 uur) gevolgd door de ontmoeting met Noord-Ierland. Beide interlands worden gespeeld in het TATA Steel Stadion in Velsen-Zuid, de thuishaven van Telstar!

Kaartverkoop
Kaarten voor de interlands van het Nederlands vrouwenelftal tegen Australië en Noord-Ierland zijn per direct verkrijgbaar via OnsOranje.nl. Het TATA Steel Stadion biedt plaats aan maximaal 3.300 toeschouwers. Het betreft vrije verkoop, dus er is geen clubkaart nodig. Toegangsprijzen zijn vanaf € 5,=.

Australië is de huidige nummer negen van de FIFA-wereldranglijst. De ploeg staat sinds januari onder leiding van voormalig Oranje-international Hesterine de Reus die het seizoen begon als coach van PSV/FC Eindhoven, maar halverwege de competitie overstapte naar de Australische bond. Oranje speelde tweemaal eerder tegen Australië. De laatste ontmoeting was zeven jaar geleden op de Peace Queen Cup in Zuid-Korea. De geschiedenisboeken tonen ook twee eerdere interlands tegen Noord-Ierland, ruim 23 jaar geleden in het kader van de WK-kwalificatie.

Het Nederlands vrouwenelftal is deze zomer van de partij op het EK dat van 10 tot en met 28 juli wordt gehouden. Oranje krijgt in Zweden in de poulefase te maken met Duitsland, Noorwegen en IJsland. Oranje is ingedeeld in groep B en speelt twee pouleduels in Växjö en één in Kalmar.

 

Bron: Telstar Vrouwen, dinsdag 9 april 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina