naar Marker Nieuws indexpagina
Cruisesteiger in Raadsvergadering donderdag 11 april 2013
 
Voor diegenen die het nog niet weten, morgenavond (donderdag, 11 april 2013, aanvang 19.30 uur, red.) beslist de gemeenteraad van Waterland of de cruisesteiger voor de schepen van AMA Waterways in het nieuwe bestemmingsplan blijft staan.

Zoals het er nu naar uitziet is de Gemeenteraad voor. Aangezien Burgemeester & Wethouders van Waterland dit heel graag wil doorzetten zal de steiger dan ook daadwerkelijk gerealiseerd worden medio 2014. AMA Waterways neemt namelijk alle kosten die te maken hebben met het realiseren van de steiger op zich. Zodoende kan de gemeente Waterland dan zonder enige investering de toeristenbelasting innen. En dat is dan ook het enige positieve punt dat is te melden over deze ontwikkeling. Navraag bij andere plaatsen rond het Markermeer leert dat de passagiers van deze cruise schepen helaas lokaal praktisch niets spenderen. Dat hebben ze dan al gedaan in Amsterdam waar het aanbod veel groter en gevarieerder is.
 
Toeristenbelasting
De gemeente Waterland heeft per 22 november 2012 het tarief voor een overnachting vastgesteld in 2013 op € 1,50 per persoon per overnachting.
 
En voor wat betreft het aanzicht van Marken, onderstaande foto’s spreken voor zich.
 
Vanaf 2014:
Huidige situatie:

Bron: Jan Cornelis Boes, woensdag 10 april 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina