naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwsbrief EBS april 2013

Dank voor uw waardering!
Onlangs  is de uitkomst van de OV-klantenbarometer 2012 bekend gemaakt. Dit landelijke onderzoek naar reizigerstevredenheid wordt jaarlijks in het najaar gehouden. Reizigers in Waterland beloonden EBS gemiddeld met een mooie 7.6! Ter vergelijk; hiermee  stijgt Waterland naar de 12e plaats op de ranglijst van 75 concessies in Nederland.
Het is ons er steeds om te doen geweest de start van EBS als nieuwe vervoerder voor de reiziger zo soepel mogelijk te laten verlopen. En daar zijn we klaarblijkelijk behoorlijk in geslaagd. Natuurlijk waren en zijn er verbeterpunten. Wij zien de uitkomst van het onderzoek dan ook als aanmoediging om hier aan te blijven werken en we danken onze reizigers hartelijk voor dit mooie cijfer.
 
22 april 2013 : EBS-bussen terug naar westzijde busstation IJzijde.
Op 22 april 2013, aanvang dienst, vertrekken alle EBS-bussen weer vanaf de westzijde van het busstation IJzijde op Amsterdam CS. De werkzaamheden aan het middendeel van het busstation zijn dan gereed. In samenwerking met de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV) zal hier nog breder over gecommuniceerd worden. Alles over de werkzaamheden op Amsterdam CS vindt u op www.amsterdam.nl/ijsei.
 
Koninginnedag 2013
Op Koninginnedag rijdt EBS een zaterdagdienstregeling met aansluitend een doordeweekse nachtdienst. In de Koninginnenacht (van 29 op 30 april) rijden onze nachtbussen ieder uur. 
EBS bussen die richting Amsterdam rijden kunnen de gehele dag niet op het centraal station komen. Wij rijden dan niet verder dan de Prins Hendrikkade, alwaar wij keren bij het Amrath Hotel (Scheepvaarthuis).  Dit is tevens de beginhalte voor alle bussen richting Waterland.
Omdat wij verwachten dat er grote drukte kan ontstaan bij het in- en uitstappen op deze haltes krijgen wij ondersteuning van het Veiligheid Openbaar Vervoer-team (VOV-team).
Wij hebben 18 bussen ter versterking klaar staan die snel ingezet worden, daar waar het nodig is. De piek qua reizigersstroom verwachten wij later op de dag dan in de afgelopen jaren. Dit omdat naar verwachting  de kroning van Willem Alexander en Maxima eerst door veel mensen thuis bekeken wordt, en men daarna richting Amsterdam zal gaan.
In Amsterdam zijn evenementen gepland die, afhankelijk van het weer, eindigen rond middernacht. Ook dan hebben wij versterkingsritten gepland.
 
Enquête “Hoe reist u?”
EBS wil graag meer inzicht krijgen in de reiswensen en  het reisgedrag van “de Waterlanders” is. Daarom zijn wij een enquête gestart. Deze enquête is te vinden op onze website www.ebs-ov.nl/enquete/ en is in te vullen tot en met 21 april as. U kunt hier een Waterland Dagkaart mee verdienen! De enquête is ook bedoeld voor mensen die geen of weinig gebruik maken van EBS.

Bron: EBS, donderdag 11 april 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina