naar Marker Nieuws indexpagina
SC Telstar vrouwen winnen nipt in zeer matig duel!
Priscilla de Vos wordt neergelegd
Telstar Vrouwen - Sint Truiden 2-1
 
Door Rene Kloet / Foto's Henk Dil
Daar waar de Witte Leeuwinnen in een schitterende bekerwedstrijd eerder deze week hadden verloren, was het vandaag grotendeels alleen maar kommer en kwel, maar konden ze de drie punten in huis houden? Snakkend naar het einde van het seizoen of met voornoemde wedstrijd nog in de benen? Een echte verklaring is niet te geven. Voetbalwetten zeggen: Als je meer doelpunten maakt dan je tegenstander win je gewoon. Dat was het vandaag wel met enige mazzel en hulp.
 
De openingsfase beloofde trouwens veel goeds. Minutenlang werd St. Truiden met de rug tegen de muur gezet. In die periode viel dan ook snel de 1-0. Na een goede aanval kon Amber van der Heijde simpel intikken. Vlot daarna had de 2-0 op het scorebord moeten staan maar Priscilla de Vos faalde bij een opgelegde niet te missen kans. Een schot van Lois Oudemast gaat over. Pas na het eerste kwartier kwam St. Truiden gevaarlijk voor de goal. Een schotje van Dorien Guillams was makkelijk tegen te houden voor Melissa van der Wiel, doelvrouw van Telstar. Een mooie assist daarna van Dyanne Bito aan Dominique Vugts wordt ook niet binnen gewerkt.
 
Het spel zou daarna snel achteruit gaan. Suzanne Marees verspeeld de bal aan Dorien Guillams. Ongelukkig kan zij zich niet voetballend alleen voor de keepster krijgen. Het duel verliest ze in 2de instantie alsnog. Een kopbal van Elke Meers mist kracht en richting. Zowaar een klein offensief van St. Truiden.  Amber van der Heijde plaatst de bal op Dominique Bruinenberg, zij schiet helaas over.
 
Diep in de 1ste helft mocht St. Truiden zelfs twee keer een corner nemen. De prachtig ingedraaide ballen door Charlotte Cranshoff werden moeizaam uitverdedigd. Lavinia Poku kreeg ook nog een mogelijkheid, maar haar kopbal had ook niet de kracht in de verre hoek te belanden. De gelijkmaker zat er aan te komen. Net voor het einde van de 1ste helft kreeg Kristien Elsen de grootste kans. Melissa van der Wiel redt zeer knap op haar doelpoging. Ook een tweede volgende aanval treedt Melissa van der Wiel schitterend op. Telstar werd al gewaarschuwd.
 
Opmerkelijk dat de scheidrechter in de rust in de kleedkamer achter bleef. De heer F. Akkaya werd vanwege een blessure vervangen door de 4de official de heer J.T. van Heijningen. De storing van het scorebord was ook inmiddels verholpen en het begon ook weer netjes door te tellen vanaf de 45ste minuut. Dit hielp maar ten dele het wedstrijdbeeld naar een hoger niveau te tillen. Wel konden de gasten eindelijk tegen de klok voetballen. Pas in het laatste kwartier leefde de wedstrijd op en gebeurde er daadwerkelijk weer wat.
 
De verdiende gelijkmaker door Nathalie Weytjens (of was het toch invalster Esther Oversteyns?) valt binnen, na vooraf een verdedigingsfout van Telstar (1-1). Weer werd de klok het hoogtepunt. Nu mocht Telstar knokken om de 3 punten binnen te halen. Een schitterende vrije trap van Priscilla de Vos wordt prachtig gekeerd door Anneke Wijnants. Daarna was het alsnog raak. Claudia van den Heiligenberg speelt de bal op Kristina Sundov. Met een geplaatst schot raakt de bal de binnenkant van de paal en gaat de goal in (2-1). Hectisch werd het daarna weer. Een zuivere handsbal in het strafschopgebied werd weg gezwaaid door de invallende arbiter. Het heftige protest van de speelsters van St. Truiden leverde Esther Oversteyns in blessuretijd nog geel op.
 
Door dit resultaat doet Telstar goede zaken. Op een iets te koude zonnige dag blijft Telstar fier aan de leiding in Beneleague B. Het nut van een Belgisch-Nederlandse competitie is vandaag toch weer leerzaam geweest. Een walk-over doe je niet zomaar!
 
Statistieken:
Scheidsrechter: Dhr. F. Akkaya (46ste min. dhr. J.T. van Heijningen)
Ass. scheidsrechters: Dhr. M.A. Koornneef en dhr. G. Marees
 
Opstelling Sc Telstar:
21. Melissa van der Wiel (K), 2. Dyanne Bito (A), 3. Suzanne Marees, 4. Kim Dolstra, 7. Lois Oudemast, 9. Priscilla de Vos, 11. Claudia van den Heiligenberg, 14. Dominique Vugts, 17. Lavinia Poku (Kristina Sundov 56ste min.), 18. Amber van der Heijde (6. Annelies Tump Zondag 57ste min.) 20. Dominique Bruinenberg (15. Karin Legemate 84ste min.)
 
Opstelling St. Truiden:
3. Lore van Schoenwinkel (A), 5. Lien Haverals, 7. Charlotte Cranshoff (17. Silke Leynen 77ste min.), 8. Elke Meers, 10. Eleen Kimps (12. Kimberly Verbist 63ste min.),  11. Dorien Guillams (23. Esther Oversteyns 59ste min.), 15. Kristien Elsen, 19. Anneke Wijnants (K), 18. Marlies Verbruggen, 21. Annelies Menten, 22. Nathalie Weytjens.
 
Statistieken:
Scheidsrechter: Dhr. F. Akkaya (46ste min. dhr. J.T. van Heijningen)
Ass. scheidsrechters: Dhr. M.A. Koornneef en dhr. G. Marees
 
*************
zaterdag 13 april 2013 werd gespeeld:
Zulte Waregem - Telstar Vrouwen 1-6
 
42. Lavinia Poku 0-1
44. Amber vd Heijde 0-2
46.
Priscilla de Vos 0-3
50. Crammer 1-3
58. Priscilla de Vos 1-4
63. Dominique Vugts 1-5
85. Annelies Tump-Zondag 1-6
 
Helaas was er géén verslag beschikbaar.
 
 

Bron: Vrouwen Voetbal Nederland, zondag 21 april 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina