PEC Zwolle thuis langs mak Telstar vrouwen
PEC Zwolle - Telstar Vrouwen 2-1

Door Stefan Keijzers
De topper van de BeNeLeague B werd vanavond gespeeld in het IJsseldelta stadion in Zwolle. PEC Zwolle en Telstar troffen elkaar vandaag, de nummers 3 en 1 van de ranglijst.

Je zou een zinderende wedstrijd verwachten, maar dit was helaas niet het geval in de 1e helft. Telstar was de bovenliggende ploeg, had meer balbezit en was veel op de helft van PEC te vinden. Maar tot echt groot gevaar leidde dit niet. Toch kreeg Zwolle de 1e kans na 8 minuten voetbal. Uit een hoekschop kopte Lisanne Vermeulen achterover en de bal kon nog net voor de doellijn weggehaald worden bij Telstar.
2 minuten later een schot van Kike Sundov voor Telstar van buiten de 16 meter, maar een knappe redding van Jessica Jurg zorgt dat het 0-0 blijft.

In de 22e minuut een moeilijk en gelukkig moment voor keepster Van der Wiel van Telstar. Een schot van Sylvia Smit probeert ze met haar voet te stoppen, dit gaat bijna mis, maar omdat ze bovenop de bal valt komt ze met de schrik vrij.
In de 35e minuut levert Van Brummelen een mooie voorzet af op Vermeulen, maar haar halve omhaal gaat net naast.
In de 43e minnut weer een kans voor Vermeulen. Op een mooie steekpass van Smit komt ze oog in oog met keepster Van der Wiel, maar deze wint het onderlinge duel.
Rust dus 0-0, in een wedstrijd die eigenlijk een beetje teleurstellend is.
Telstar had meer balbezit, maar de betere kansjes waren voor PEC.

De 2e helft begint eigenlijk net zo rommelig als de eerste. Veel verkeerde passes van beide kanten. Totdat in de 56e minuut de stand op 0-1 komt voor Telstar. Uit een corner van Dominique Bruinenberg kopt de andere Dominique, Vugts in dit geval, prima raak. Gezien het balbezit percentage misschien wel de verdiende 0-1.  Maar vanaf dit moment kantelt wel het spelbeeld.

Zwolle wordt beter en krijgt in de 61e minuut een dot van een kans via Jennieke van der Pol. Op een pass van Gilissen komt ze alleen voor Van der Wiel, maar die redt prima.
Na het inbrengen van Maria Laura Aga wordt PEC nog sterker op het middenveld.
De gelijkmaker valt dan ook terecht.
In de 73e minuut een vrije bal van Smit komt terecht bij Vermeulen, haar inzet wordt nog gepareerd door Van der Wiel, maar in 2e instantie tikt Van Brummelen wel de 1-1 binnen. 5 minuten later valt ook de 2-1 voor de thuisploeg.
Vermeulen krijgt de bal met geluk onder zich mee in de 16 en rond vervolgens beheerst vanaf de rechterkant af.
Dit betekende ook de eindstand van 2-1.

Achteraf toch een verdiende overwinning voor PEC. Na de 0-1 was het namelijk de thuisploeg die liet zien wie er wilde winnen. Telstar voetbalde een beetje zielloos.
En zo is de competitie weer spannend in de B-League.

Kelly Gilissen van PEC Zwolle speelde waarschijnlijk haar laatste wedstrijd omdat ze kiest voor haar maatschappelijke carričre. Per 1 Mei gaat ze een fulltime job bekleden en hiervoor zal ze ook af en toe naar het buitenland moeten.
“Het is natuurlijk heerlijk om zo af te sluiten met een overwinning, dat voelt wel geweldig.
We hadden in de 1e helft zoiets van, laat Telstar maar komen en hierin hebben we eigenlijk alles proberen goed te doen waarin het in de uitwedstrijd mis ging. Natuurlijk waren we een beetje onrustig in het begin, het was toch een belangrijke wedstrijd. En na de 0-1 begonnen we ook eigenlijk goed te voetballen”.

Sebastiaan Borgardijn de trainer van PEC reageerde als volgt;
“Normaal voetballen we iets anders, maar na een paar zeperds tegen Telstar hadden we toch besloten om de tactiek maar iets aan te passen. En dat heeft ons geen windeieren gelegd. We wilden Telstar het spel laten maken en daar hadden ze heel veel moeite mee.
Op een gegeven moment hadden we ook het gevoel dat er wat te halen viel”.

Priscilla de Vos die amper 10 ballen kreeg bij de bezoekers vandaag was er teleurgesteld en kort na afloop; “Tja je hebt gezien hoe de wedstrijd was. Ik heb amper een paar ballen gehad, wat moet ik er verder over zeggen, dit is gewoon balen”.