naar Marker Nieuws indexpagina
Reddingbootdag op Marken : Zonnig en vol actie!
 
Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) en om mee te varen aan boord van de reddingboten. Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Reddingbootdag gehouden met als thema ´Actie!´.
 
De dag duurde van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 45 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden, dus ook bij het station van de KNRM op Marken. Als blijk van waardering voor de steun van onze Redders aan de wal trekken onze bemanningen één dag per jaar alle registers open om de donateurs een kijkje te gunnen in de wereld van het reddingwezen. Reddingbootdag is een dag voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder of onvergetelijk fotomoment van de kleine op de reddingboot. Meevaren met de ´Hendrik Jacob´ of de ´Frans Verkade´ werd als een belevenis ervaren.
 
Op Marken kon je niet alleen mee varen, want er kon onder andere naar reddingfilms worden gekeken, er was een ijsredding informatie stand, ervaren wat een reddingvlot is tot een wedstrijd overlevingspak aantrekken. Een springkussen was er voor de allerjongsten jeugd.
Rond de klok van half drie kreeg het reddingstation op Marken een bezoekje van de ‘Bristow’, een helikopter van de Kustwacht. De ‘Bristow’ bracht een zogenaamde ‘fly-by’.

Bij het uitvoeren van haar taak heeft de KNRM er, sinds de oprichting in 1824, voor gekozen dit als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde instelling te doen. De 1.100 vrijwilligers kunnen hun werk alleen doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen.
 
Door het zonnige weer hebben vele mensen het station op Marken bezocht. Voor de KNRM blijft deze dag, een dag die jaarlijks navolging verdiend.
 
 Link naar alle foto's

Bron: PepProductions, zondag 28 april 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina