naar Marker Nieuws indexpagina
FC Utrecht Vrouwen onderuit tegen Telstar vrouwen
Telstar Vrouwen - FC Utrecht 1-0
 
Slechts één doelpunt hoeven incasseren. FC Utrecht Vrouwen stapte met een veel beter gevoel van het veld dan de vorige keer tegen SC Telstar Vrouwen. Toen werd het maar liefst 0-5. Wel vonden trainer Jürgen Schefczyk en verdedigster Chelsea Disseldorp het jammer dat met 1-0 werd verloren. Maar dat was geen reden om nou echt boos te zijn.
 
De donderpreken bewaart Schefczyk misschien wel voor een andere keer. Hij had kunnen foeteren dat alleen Priscilla de Vos – na 23 minuten - een doelpunt had gemaakt. Dat deed hij niet. Complimenten waren eerder op zijn plaats, omdat de organisatie van zijn team veel beter stond dan vorige week tegen sc Heerenveen Vrouwen. “Het is alleen zuur dat we één keer geen antwoord hadden op hun diepgaande speelsters”, zei de trainer na de wedstrijd tegenover Voetbal Centraal. “De ruststand vond ik een beetje geflatteerd.”
 
Zijn voetbalsters gaven niet heel veel kansen weg, maar keepster Nathalie Teunissen moest wel een aantal keer handelend optreden. Verdedigster Disseldorp zag over negentig minuten gezien geen reden om ontevreden te zijn, behalve over het resultaat natuurlijk. “We hebben tot het einde geprobeerd om te voetballen. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Ik vind dat we onterecht hebben verloren. Een gelijkspel was in mijn ogen terecht geweest.”
 
De back kreeg haar eerste minuten na de winterstop. Vaste kracht Hélène Heemskerk was geblesseerd en dus moest Schefczyk schuiven in zijn formatie. De grote problemen lagen, niet voor het eerst dit seizoen, in aanvallend opzicht. De ploeg creëerde te weinig. “Dat merk ik vooral in wedstrijden tegen grotere ploegen”, zei de oefenmeester. “We zijn niet in staat om hen onze wil op te leggen, terwijl we wel aardig mee kunnen voetballen.”
 
Zijn conclusie klopt aardig. Het team groeit, zo blijkt na de winterstop, maar heeft nog niet genoeg kwaliteit om de koploper van de BeNeLeague B pijn te kunnen doen. Door wat gelijke spelen en een aantal nederlagen zijn de Domstedelingen de nummer vier in stand. Met nog drie duels te gaan en vier punten minder dan sc Heerenveen Vrouwen zit stijgen op de ranglijst er wellicht nog in.
 
“Daar gaan we voor”, reageerde Disseldorp. “We wilden graag nu al omhoog kijken, maar dat kan ook als we komende wedstrijden winnen. Hopelijk worden we nog derde. We hadden dichter bij kunnen komen als we hadden gewonnen. Daarover ben ik teleurgesteld.” Schefczyk kon de nederlaag uiteindelijk snel relativeren. “Want ik ben niet boos en ook niet teleurgesteld”, zei hij. “We hebben veel werk verzet om beter te kunnen spelen dan vorige week en dat is ons gelukt.”
 

Bron: Voetbal Centraal, maandag 6 mei 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina