naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland gezond
 
Op 25 april jl. stelde de gemeenteraad het gezondheidsbeleid ‘Waterland gezond 2013-2017’ vast. In dit beleidsplan beschrijft de gemeente hoe zij de komende vier jaar vorm geeft aan de publieke gezondheid in de gemeente. De focus ligt daarbij op drie thema’s:
  • Alcohol, drugs en roken (genotmiddelen);
  • Gezond gewicht en
  • Psychische gezondheid
Het gezondheidsbeleid richt zich op kinderen/jongeren (en hun ouders) en ouderen. De jeugd heeft de toekomst en investeren in de jeugd loont. Daarnaast groeit het aantal 65-plussers in onze gemeente de komende jaren. Naast een toename van het aantal ouderen is er ook sprake van een verhoogde levensverwachting.
 
De focus van het gezondheidsbeleid ligt op preventie (het voorkomen van). Alle inwoners van Waterland zijn in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor hun gezondheid. Wij willen onze inwoners dan ook geen gezonde leefstijl opdringen. Wij vinden het wel belangrijk om te informeren en faciliteren zodat iedereen in staat is te kiezen voor de gezonde keuze.
 
Waarom gezondheidsbeleid
Wij zijn op grond van de Wet publieke gezondheid (Wpg) verplicht om elke vier jaar een nota gezondheidsbeleid op te stellen, waarin aangegeven wordt hoe de gemeente vorm geeft aan de publieke gezondheid. Wij bouwen met deze nota voort op de vorige nota gezondheidsbeleid 2008-2011.

 Waterland gezond 2013-2017

 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 8 mei 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina