naar Marker Nieuws indexpagina

Verkoop wereldwinkel door Ronoylion

Panay-boeren met waterbuffel
 
Komend weekend staat in de hal van de Patmoskerk weer  een stand van de Wereldwinkel,  verzorgd door stichting Ronoylion.
 
Er zijn 3 verkooptijden:
* zaterdagmiddag 11 mei van 14.00 tot 17.00 uur
* zondag 12 mei  na de kerkdienst
* maandagavond 13 mei  van 19.00 tot 20.00 uur
 
In de hal staan foto-borden waarop te zien is wat de mensen zoal gerealiseerd hebben met de winst van de Wereldwinkel en de steun van Ronoylion.
Dit jaar helpen we een groep boeren op het eiland Panay met de aankoop van 10 waterbuffels. Waterbuffels zijn heel handig als trekdieren op het land en waar alles nog met de hand wordt gedaan en geen leningen worden verstrekt omdat de mensen te arm zijn,   his de aanschaf van zulke beesten een enorme hulp voor de boeren om hun oogst te vergroten en daarmee hun inkomen te verhogen.   En daarmee  worden scholing,  medische zorg  en  goede voeding  voor de boerengezinnen  bereikbaar.
Nieuw op die zaterdagmiddag is dat alle kinderen vanaf ongeveer 7 jaar die middag iets kunnen komen maken voor moederdag.  Tussen 14.00 en 16.30 uur is Janny de Haan aanwezig met een workshop “Moederdagcadeautje maken”.   Kinderen kunnen voor  € 3,-  onder haar begeleiding een prachtig moederdagcadeautje zelf maken.   Omdat ze aan elk kind voldoende aandacht wil geven bij het maken, worden er kleine groepjes gevormd.  Wil je meedoen,   mail dan even naar   jannydehaan@planet.nl  hoe laat je ongeveer komt.
Maar je kan haar ook mobiel of via WhatsApp bereiken ( 06-1093.4016
Je kunt kiezen uit:  14.00 uur,   14.30 uur,  15.00 uur,   15.30 uur of   16.00 uur.
De opbrengst van de kinderworkshop is voor Ronoylion. 
                                        
                                                                                    Namens St. Ronoylion,
                                                                                    Eef Visser   (( 0299-601582)
 
Waterbuffel met ploeg

Bron: Eef Visser, donderdag 9 mei 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina