naar Marker Nieuws indexpagina
Telstar vrouwen heeft gemakkelijke middag tegen Heerenveen
Telstar Vrouwen - Heerenveen 3-1

Door Frits Beekhuis
Het was vandaag voor Telstar voor een eventueel kampioenschap van groot belang dat er gewonnen werd van Heerenveen. Vooraf was men er in Velsen-Zuid niet helemaal gerust op, uit in Heerenveen werd namelijk kansloos verloren van datzelfde Heerenveen.

Maar het werd uiteindelijk een gemakkelijke middag voor Telstar, Heerenveen had de midweekse bekerwedstrijd tegen FC Twente nog in de benen. Dat was goed te zien. Over de hele wedstrijd had Heerenveen misschien 6 kansen, daar werd er maar een van benut door alweer Vivianne Miedema. Voor het overige liep men achter Telstar aan dat het tempo van de wedstrijd bepaalde.

Het had overigens  nog een iets ander verhaal kunnen worden als scheidsrechter mw. C. Rietkerk in de 13e minuut had gefloten voor een handsbal buiten het strafschopgebied van doelvrouwe Melissa van der Wiel van Telstar. Vivianne Miedema kwam alleen op haar afstomen en Van der Wiel tikte de bal voor de voeten van Miedema weg met de hand, echter wel buiten het 16 meter gebied. Normaliter het ontnemen van een doelrijpe kans met maar een straf. Maar goed, voor "als" koop je niets.

Nee, Telstar was vandaag oppermachtig. Vooral Lois Oudemast was vandaag in goede doen. Ze was bij de meeste aanvallen betrokken en scoorde zelf twee keer. Haar tweede, direct na de rust, was de mooiste, ze passeert een aantal verdedigers en scoort beheerst in de verre hoek.

Haar eerste doelpunt viel in de 21e minuut toen een lange bal achter de Heerenveen verdediging viel. Oudemast kon alleen op doelvrouw Roxanne van den Berg van Heerenveen afgaan, haar keurig omspelen en rustig afronden. Nog geen 3 minuten later was het Dominique Vugts die uit een corner snoeihard raak kopte.

De wedstrijd werd nimmer spannend, daarvoor was Telstar vandaag een maatje te groot. Het was dat Roxanne van den Berg vandaag weer in topvorm was, ze redde diverse malen en behoedde daarmee haar team voor een grote nederlaag.

Deed Heerenveen dan helemaal niets? Jawel, een paar keer kon men counteren, het leverde niets op. Behalve in de 66e minuut, Kim Dolstra speelt terug op Melissa van der Wiel, die weet de bal niet weg te roeien en de aanstormende Miedema kan haar de bal afhandig maken en ze scoort vervolgens een prima doelpunt.

De eindstand was net als in de heenwedstrijd 3-1. Telstar kan zich gaan opmaken voor het  kampioenschap in de BeNeLeague B, verdiend, omdat ze over het gehele seizoen gezien een uitstekende indruk achter laten. Jammer dat ze dat volgende week in Belgie bij Club Brugge moeten gaan vieren, het feest zal er niet minder om zijn.