naar Marker Nieuws indexpagina

Gemeente Waterland niet akkoord met vervoerplan Waterland 2014

 
Het college heeft in reactie op het voorstel voor de nieuwe dienstregeling 2014 van openbaar vervoerbedrijf EBS aangegeven het niet eens te zijn met de voorgestelde wijzigingen. De voorgestelde aanpassing betekent volgens het college namelijk een verslechtering van de bestaande dienstregeling. Waterland wil hierover in overleg met EBS.

Jaarlijks doet de openbaar vervoerder voorstellen hoe de dienstregeling er voor het komende jaar uit gaat zien. Ook dit jaar heeft het openbaar vervoerbedrijf EBS dit gedaan en daarbij vooral gekeken naar de mate van gebruik door reizigers van de bestaande buslijnen. Voor EBS was dit aanleiding om onder andere voor te stellen de laatste rit van bus 103 (Purmerend-Marken) te laten vervallen en de ritten van de nachtlijn N10 (richting Amsterdam) van een halfuur naar een uurdienst aan te passen. Reden voor deze aanpassing is een te lage bezettingsgraad.

Wethouder Patrick Kools: “We hebben goed openbaar vervoer en dat willen we graag zo houden. Het is begrijpelijk dat EBS haar dienstregeling efficiënt en rendabel wil laten verlopen. Maar door het aanpassen van de dienstregeling raken op deze manier toch dagelijks reizigers van en naar Waterland gedupeerd. Dat kunnen we niet accepteren. Minder nachtbussen vanuit Waterland naar Amsterdam kunnen we nog wel begrijpen, maar dan willen we daar extra bussen naar Marken voor terug. En bij een lage bezettingsgraad van bepaalde ritten is het wellicht een optie om kleinere bussen in te zetten. Dan blijft de goede kwaliteit van het openbaar vervoer in Waterland in elk geval overeind.”

Of EBS het verzoek van de gemeente Waterland overneemt is nog niet bekend. De adviescommissie Waterland adviseert EBS om hierover in overleg te treden met de gemeente. De verwachting is dat EBS eind juni met een reactie komt.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 6 juni 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina