naar Marker Nieuws indexpagina

Marker schoolkinderen ruimen zwerfafval op

     
Zwerfafval was het onderwerp afgelopen donderdagmiddag voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 van de Christelijke Basisschool ‘De Rietlanden’ op Marken. Wethouder Patrick Kools gaf het startsein voor deze actie, waarvan de attributen beschikbaar waren gesteld door ‘Nederland Schoon’ en de gemeente Waterland.
 
De Stichting Eilandraad Marken was de initiatiefnemer van deze middag. De Eilandraad heeft daarvoor contact opgenomen met ‘Nederland Schoon’, welke de nodige materialen heeft geleverd. De wijkindeling werd ook door de Eilandraad geregeld.
 
In groepjes verdeeld gingen de kinderen gewapend met handschoenen, vuilniszakken en grijpers de buurten in om al het zwerfafval op te ruimen. Voor de begeleiding zorgden de docenten en er waren twee moeders aanwezig, om  van 13.00 tot 14.00 uur, met de kinderen op pad te gaan om van het mooie Marken ook weer een schoon Marken te maken.
 
Teruggekeerd op school werden de kinderen getrakteerd op limonade.
 
De actie werd, zeker door het mooie weer, een geslaagde actie. Het meeste zwerfafval werd gevonden rondom de horeca gelegenheden, met name sigarettenpeuken. De kinderen zijn er zich bewust van geworden, dat zwerfafval bij je zelf begint.
Patrick Kools met de schoolkinderen

Bron: PepProductions, donderdag 6 juni 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina