naar Marker Nieuws indexpagina

Mogelijkheid kwijtschelding voor zelfstandigen op bijstandsniveau

 
Het college van Waterland heeft deze week positief gereageerd op het plan om zelfstandigen met een inkomen op bijstandsniveau voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen in aanmerking te laten komen.
 
Wethouder Bert Schalkwijk: “Als college vinden wij het wel zo eerlijk dat zelfstandigen met een minimum inkomen gelijk gesteld worden aan andere minima. Vooral in deze financieel moeilijke tijd is het belangrijk dat de uitwerking van beleid voor de één net zo zwaar is als voor de ander.”
 
Het college gaat hiermee akkoord met een verordening tot wijziging van de Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen Waterland 2010. Wanneer de verordening door de raad is vastgesteld kan de gemeente aan de slag met het opstellen van de beleidsregels. Zelfstandigen die bekend zijn bij de gemeente worden dan rechtstreeks benaderd of zij een verzoek voor kwijtschelding willen indienen. Andere zelfstandigen worden dan via de media opgeroepen zich te melden om een verzoek voor kwijtschelding te doen. Deze wijziging geldt alleen voor privébelasting en niet voor belasting voor het bedrijf.
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 10 juni 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina