naar Marker Nieuws indexpagina
Gezellige sfeer bij Marker Darts Koppeltoernooi
een verslag van Herman Kemper
 
Maar liefst achttien koppels hadden zich aangemeld om een kansje te wagen bij het door de Marker Dartsvereniging “The Flying Bears” georganiseerde Koppeltoernooi. Joop en Robin werden na een lange avond uiteindelijk, na een gelijk opgaande finale, de winnaars. Einduitslag 4-3.
 
Bij de start van Omroep PIM op 7 april jl. was tijdens het sportuur darter PC Schipper één van de gasten. Vol vuur verhaalde hij over zijn belevenissen met de dartsport op Marken en voordat ondergetekende het zelf wist, had ik toegezegd om eens een keertje op Marken mee te komen darten. Bij de Flying Bears werd deze uitspraak redelijk serieus genomen. De beelden van mijn uitspraak werden op de website van de vereniging vermeld en er was voor mij dus geen weg meer terug.
 
Toen ik bovendien een mailtje van de voorzitter kreeg dat er op 8 juni een toernooi werd georganiseerd moest ik op zoek naar mijn dartpijlen, die ruim zeven jaar in het vet hadden gezeten. Na ook de laag stof verwijderd te hebben dan toch maar een beetje geprobeerd om weer de pijlen enigszins richting dartbord te gooien en zodoende stond ik, samen met koppelmaatje Rob, in fraaie Omroep-PIM-shirts gehuld, opeens te darten in café “The Flying Sailer” op Marken.
 
Verwachtingen dat we ook maar één puntje zouden behalen hadden we niet en de eerste potjes leek het er ook echt niet op. Vooral bij mij verdwenen de dartpijlen wel in het bord, maar niet op de plekken waarvan ik dacht dat ze zouden moeten komen. Maatje Rob maakte ondertussen af en toe nog wat punten, zodat de uiteindelijke scores eigenlijk nog wel meevielen.
 
In onze derde wedstrijd kwam ineens de ommekeer. Niet dat wij plotseling zo goed gingen gooien, maar onze tegenstanders bleken van ons kaliber te zijn en tot onze eigen verbazing wonnen we met 2-0. Applaus van het gehele café werd ons deel!
 
Ook de laatste wedstrijd in onze poule ging weer goed. Scores van boven de 130 kwamen op ons bordje en ook de dubbels uitgooien bleek ineens geen probleem meer hoewel we eerder op de avond die vlakjes op het bord eigenlijk veel te klein hadden gevonden. Alweer wonnen we met 2-0, maar genoeg om naar de volgende ronde te gaan was het niet.
 
Dan maar een afzakkertje aan de bar waarvandaan je een prima beeld had op de televisie die liet zien hoe Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hun wedstrijden tijdens de UK Open overtuigend wonnen. Zo moet het dus, we hebben nog veel te leren.
 
Echt ontevreden over onze dartprestaties waren we niet, natuurlijk was had het altijd beter gekund, maar vooral de laatste wedstrijdjes waren ons niet tegen gevallen, als ik weer ga trainen zou het nog wel weer eens de goede kant op kunnen gaan, maar of ik daar tijd voor kan en wil vrijmaken? Daar moet ik de komende vakantietijd maar eens goed over nadenken.
 
Bij “The Flying Bears” kon men het erg waarderen dat ik ook daadwerkelijk mijn onnadenkende toezegging had waargemaakt. Een schouderklopje en een aangeboden drankje was mijn deel. Ja, een prima clubje daar op Marken!
 
De uitslagen:
Halve finales:
Joop & Robin - Dominique & Jan: 3-0
Michel & Stefan - Robbie & Jef: 0-3
3e/4e plaats:
Michel & Stefan - Dominique & Jan: 3-0
Finale:
Joop & Robin - Robbie & Jef: 4-3
 

Bron: Omroep PIM, dinsdag 11 juni 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina