naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeente Waterland lanceert website speciaal voor vrijwilligers
Vraag en aanbod vrijwilligers krijgt online platform
 
Gemeente waterland lanceert dinsdag 18 juni een nieuwe website www.vrijwilligerswaterland.nl De website is speciaal ontwikkeld om een platform te bieden aan vraag en aanbod van vrijwilligers en vrijwilligersvacatures. De website wordt onthuld door wethouder Bert Schalkwijk.
 
Vrijwilligersmarkt
De feestelijkheid vindt plaats in het Bernard Nieuwentijt College van 16.00-18.00 uur. Om vrijwilligers en organisaties die werken met vrijwilligers die middag niet alleen virtueel maar ook live met elkaar in contact te brengen, is er ook nog een vrijwilligersmarkt georganiseerd. 

In Waterland zijn veel organisaties actief die – soms volledig – draaien op vrijwilligers. In opdracht van de gemeente Waterland is er in 2012 onderzoek gedaan onder vrijwilligers. Hieruit bleek dat er behoefte is aan een vindplaats waar de vraag naar en het aanbod van vrijwilligerswerk samenkomt. Dit leidde tot het initiatief van een vrijwilligersvacaturebank op internet.
 
Vrijwilligers onmisbaar
Wethouder Bert Schalkwijk: “Veel mensen hebben plezier in het vrijwilliger zijn, omdat ze zich kunnen inzetten voor de samenleving. Ik ben er trots op dat Waterland zoveel vrijwilligers rijk is, want deze mensen zijn voor ons en vele anderen onmisbaar. Op deze nieuwe website kunnen organisaties gratis hun vrijwilligersvacatures aanbieden en kunnen (aspirant-)vrijwilligers direct vacatures en informatie over vrijwilligerswerk vinden. Hiermee willen we als gemeente het vrijwilligerswerk verder stimuleren en ondersteunen."
 
Vrijwilliger worden. Iets voor u?
Kom langs op de vrijwilligersmarkt in het Bernard Nieuwentijt College op dinsdag 18 juni tussen 16.00 uur. Daar zijn allerlei organisaties aanwezig die antwoord kunnen geven op uw vragen.
Facebook Follow MarkerNews on Twitter
 
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 13 juni 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina