naar Marker Nieuws indexpagina

Oranjevrouwen geven les

Kelly Zeeman behoort ook tot de voorlopige selectie voor het EK in Zweden , maar afgelopen week heeft ze haar contract met Ajax getekend.
Het is officieel! Volgend seizoen speelt ze voor Ajax.
 
De speelsters van het Nederlands vrouwenelftal geven zaterdag 15 juni aan zestig meisjes tussen de 10 en 14 jaar een voetbalclinic in Doorwerth.
 
Speciale gast tijdens de clinic is de 11-jarige Narjiss Ahamad, de ‘vrouwelijke Messi’. De Oranjevrouwen bereiden zich in Doorwerth voor op het Europees kampioenschap in Zweden. Dit weekend is het eerste moment in de voorbereiding dat bondscoach Roger Reijners met de complete voorselectie van 31 speelsters kan werken.
 
Het Europees kampioenschap vindt van 10 tot en met 28 juli plaatst in Zweden. Nederland is ingedeeld in groep B en treft daarin achtereenvolgens:
 
Duitsland (11 juli, Växjö)
Noorwegen (14 juli, Kalmar)
 IJsland (17 juli, Växjö)
 
 Op het vorige EK in 2009 behaalden het Nederlands vrouwenelftal de halve finale. De KNVB stelt zich kandidaat voor de organisatie van het EK voor vrouwen in 2017.
 
Het Nederlandse meisjes- en vrouwenvoetbal groeit. Zo zijn er op dit moment 80% meer speelsters dan tien jaar geleden en waren het met name de meisjes en vrouwen die het afgelopen jaar voor de groei op de Nederlandse voetbalvelden zorgden. Met deze clinic willen de Oranjevrouwen samen met hoofdsponsor ING nog meer meisjes kennis laten maken met voetbal en jong talent stimuleren om net als hen de top te bereiken.
 
De voorlopige selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Dyanne Bito (sc Telstar), Marije Brummel (PSV/FC Eindhoven), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Merel van Dongen (Alabama Crimson Tide), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Laura Du Ry (Ajax), Kika van Es (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Vittsjö GIK), Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Maayke Heuver (FC Twente), Anouk Hoogendijk (Ajax), Ellen Janssen (FC Twente), Daphne Koster (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FCR 2001 Duisburg), Manon Melis (LdB Malmö FC), Tessel Middag (Ajax), Marlous Pieëte (FC Twente), Chantal de Ridder (Ajax), Mirte Roelvink (FSV Gütersloh), Renée Slegers (Linköpings FC), Sylvia Smit (PEC Zwolle), Sherida Spitse (FC Twente), Leonne Stentler (Ajax), Sari van Veenendaal (FC Twente), Kirsten van de Ven (Tyresö FF), Mandy Versteegt (Ajax), Siri Worm (FC Twente), Kelly Zeeman (Ajax).
 

Bron: Ons Oranje, donderdag 13 juni 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina