naar Marker Nieuws indexpagina

Marjolein Prent wint playbackshow Marker Havenfeesten

 
Ook bij de 24e Marker Havenfeesten stond op zaterdagavond de playbackshow voor volwassenen op het programma. De winnares van dit jaar is Marjolein Prent die het publiek trakteerde op een spetterend optreden als Lady Gaga.
 
De playbackshow voor volwassenen is wel het toponderdeel van de Marker Havenfeesten te noemen. De diverse acts strijden niet alleen om de eeuwige roem, maar vaak wordt werkelijk alles uit de kast getrokken om er een zo spetterend mogelijk optreden van te maken.
Dit jaar deden er in totaal 6 acts mee aan de playbackshow. De spits werd afgebeten door E.C.J.B.S., vijf Marker dames die het nummer 'I'm sexy and I know it' van LMFAO playbackten. Daarna kwam Marjolein Prent op het podium om daar de jury te overweldigen met haar uitvoering van Pokerface van Lady Gaga.
Voor het derde nummer werd een gigantisch schilderij het podium opgesjouwd waarachter een gedeelte van ons Koningshuis plaatsnam, en voor het schilderij werd vervolgens het nummer "Oranje Boven" van Andre van Duin gezongen. Toen het schilderij van het podium was verdwenen, werd plaatsgemaakt voor een babybadje vol schuim van waaruit het nummer "Ik krijg tieten" van Kinderen van Kinderen werd gezongen.
De op een na laatste act was Petra Zeeman. Zij kwam, gehuld in een prachtige roze haardos, het toneel op als zangeres Pink om daar het nummer Blow Me te playbacken. Daarna was het de beurt aan de laatste act van de avond: De Hooglanders. Deze 5 heren brachten een persiflage van het nummer "Hilversum 3" van Herman van Veen. Voor iets meer uitleg over deze versie verwijzen wij graag naar het videoverslag dat PIM van de avond gemaakt heeft. :)
Na lang beraad kwam de vierkoppige jury uiteindelijk met haar oordeel en koos Marjolein Prent als winnaar van de avond. In een spetterend slotoptreden met alle deelnemers bracht zij nog een keer het nummer Pokerface van Lady Gaga ten gehore.
Al met al zorgde de playbackshow weer voor een gigantisch spektakel in de feesttent.
 
Cameraman : Thomas de Groot

Bron: Omroep PIM, maandag 24 juni 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina