naar Marker Nieuws indexpagina

VVD Waterland wil eenmalig geld teruggeven

 
Door verstandig beleid heeft Waterland de laatste jaren goede buffers opgebouwd. Dit jaar is de spaarvarken zelfs opnieuw gegroeid. Het spreekt voor zich dat de gemeente voldoende geld achter de hand moet houden om tegenvallers op te vangen. De VVD vraagt zich echter af of het zinvol is om er dergelijke ruime reserves op na te houden. De partij wil nu een klein deel van het geld teruggeven aan de mensen die het hebben betaald.
 
Fractievoorzitter Rob Schr÷der merkt dat veel mensen het financieel moeilijker hebben dan voorgaande jaren. Daarom lijkt het hem een goed moment om te kijken of het mogelijk is om Ún voldoende geld achter de hand te houden Ún tegelijkertijd het geld dat overblijft terug te geven. "Ook als is het maar eenmalig, voor veel inwoners is toch mooi meegenomen. Omdat we niet van een goedkope verkiezingsstunt beschuldigd willen worden hebben we onze wens voor 2014 nu al kenbaar gemaakt. Helaas willen de andere partijen, zoals CDA, GroenLinks en zelfs Waterland Natuurlijk het geld liever vasthouden. Men bedenkt er vast nog wel wat leuks voor".
 
De VVD vindt het moeilijk uit te leggen dat raadsleden geld dat overblijft niet wil teruggeven aan de belastingbetaler.
 
Rond november is duidelijk of Waterland inderdaad nog tegenvallers op te vangen heeft. Mocht blijken dat de gemeente op een verantwoorde wijze toch geld kan teruggeven, dan zal de VVD opnieuw met voorstellen komen.
 

Bron: VVD Waterland, woensdag 26 juni 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina