naar Marker Nieuws indexpagina

SP Waterland ziet geen heil in kleine crisiskorting van de VVD

 
Op de gemeenteraadsvergadering van 20 juni heeft de SP Waterland tegen het voorstel van de VVD gestemd om éénmalig een crisiskorting op de OZB belasting te introduren. De SP Waterland vindt de korting geen zoden aan de dijk zet om de crisis tegen te gaan en een goedkope verkiezingsstunt.
 
Het voorstel van de VVD betrof een éénmalige korting van de OZB belasting van 10 procent om de koopkracht van huiseigenaren te spekken. Dit levert een huiseigenaar met een huis van 300.000 euro één keer een bedrag van 25 euro op; het equivalent van twee kratten bier. Daarnaast krijgen Waterlanders met een huurwoning geen crisiskorting van de VVD. De SP Waterland vindt dat alle Waterlanders van een korting mogen genieten; en dat zo’n laag bedrag geen enkel effect heeft op de koopkracht van huiseigenaren. Overigens betalen huiseigenaren dit jaar een lagere OZB belasting, nu de WOZ waarde van de huizen in Waterland zijn gedaald.
 
Jacob Kes, fractievoorzitter SP Waterland ‘De VVD speelt Sinterklaas met Uw geld.’
 
De SP Waterland vindt dat gemeente de Waterlanders moet helpen in deze tijden. Het investeren in sociale bouwprojecten helpt de Waterlandse bouwvakkers weer aan een baan, de starters aan een woning en de woningbouwvereniging aan inkomsten. De fractie van de SP Waterland heeft de gemeente opgeroepen om te investeren in de bouw. Zo bestrijdt je de crisis nou echt.
 

Bron: SP afdeling Waterland, woensdag 26 juni 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina