naar Marker Nieuws indexpagina

CDA Waterland kiest niet voor oneerlijke korting op OZB 2014

 
Via de Onroerende Zaak Belasting (OZB) betalen huiseigenaren jaarlijks voor het bezit van hun woning. In de raadsvergadering van 20 juni stelde de VVD ineens voor om in 2014 een eenmalige korting van 10% op de OZB te geven. Het voorstel zou een gemiddelde korting per woning opleveren van 30,-. Alleen door een greep uit de reserve van de gemeente is zon korting mogelijk. 
 
Alle overige partijen in de raad verwierpen dit voorstel. Het voorstel doet denken aan het voorstel van Rutte voor de landelijke verkiezingen van 2012 om iedere werkende Nederlander 1000,-  terug te geven. Ook dat bleek een loze belofte.
 
Voor het CDA Waterland staat vast dat het voorstel een poging is om goede sier te maken voor de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2014. Het is een sigaar uit eigen doos, omdat de korting op andere wijze moet worden terug gehaald om het hoofd van de gemeente Waterland financieel boven water te houden.
 
Het is ook een oneerlijk voorstel omdat alleen bezitters van koopwoningen van de korting zouden profiteren en huurders niet. Hoe duurder de woning hoe hoger de korting, ook al niet eerlijk verdeeld.
 
Daar kiest het CDA Waterland niet voor. Wij kiezen voor betrouwbaarheid en een verantwoord financieel beleid. Dat is in het belang van iedere inwoner van Waterland!
 

Bron: CDA Waterland, donderdag 27 juni 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina