naar Marker Nieuws indexpagina

Klaverjasmarathon 2013

Winnaar 2013 :  Martin Boes
 
In de nacht van  zaterdag op zondag werd in het clubgebouw ‘De IJsschuit’ van IJsclub Marken voor de twintigste keer de klaverjasmarathon georganiseerd.
 
In 1986 is het begonnen, een ware kaartmarathon waarbij vierentwintig gevestigde klaverjassers gedurende acht ronden van zestien spelletjes zoveel mogelijk punten bij elkaar proberen te spelen om maar niet te degraderen en daardoor voor een volgende deelname aan dit evenement te worden uitgesloten.
 
Het begon allemaal in de kantine ‘Het Slakkenhuis’ van tennisclub TC Marken. In 2000 is de locatie  verruild voor partyschip ‘The Dutch Princess’ en nadat  ‘The Dutch Princess’ begin 2005 de territoriale wateren van Marken heeft verlaten, verhuisde het evenement naar ‘The Flying Sailer’.  Later werd vanwege van het sluitingsbeleid van de gemeente Waterland het spektakel verhuist naar ‘De IJsschuit’.
 
Bij de klaverjasmarathon is het NIET degraderen belangrijker dan het winnen. Bij degradatie wordt je voor deelname volgend jaar uitgesloten.
 
De winnaar van 2013 is Martin Boes met 13.803 punten en hij mocht de wisseltrofee in ontvangst nemen. Onderin was het tot en met de allerlaatste spelletjes razend spannend en uiteindelijk bleek het verschil tussen degraderen en niet degraderen slechts 35 punten te zijn. De vier degradanten dit jaar zijn : Klaas Zeeman, Jan Cornelis de Jong, Denis Visser en Frans Boes. Zij mogen volgende keer op eerbiedige afstand toekijken.
 
17e plaats
Klaas Zeeman
18e plaats
Jan Cornelis de Jong
   
19e plaats
Denis Visser
20e plaats
Frans Boes
   
Uitslag in PDF

Kijk op http://www.vlooky.nl voor alle uitslagen.

Bron: P.C. Schipper, zondag 30 juni 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina