naar Marker Nieuws indexpagina

Bijeenkomst veteranen

 
Op donderdag 27 juni jl. werd voor de zevende keer een bijeenkomst georganiseerd voor de in de gemeente Waterland wonende veteranen. De gemeente vindt het belangrijk om naast de landelijke veteranendag (die elk jaar op de laatste zaterdag van juni in Den Haag wordt gehouden) ook plaatselijk aandacht aan de veteranen te schenken. Op deze wijze kan het gemeentebestuur haar waardering voor onze plaatselijke veteranen tot uitdrukking brengen en kunnen de veteranen op de bijeenkomst met elkaar kennismaken en contacten leggen. 

In onze gemeente wonen volgens opgaaf van het Veteraneninstituut op dit moment 67 veteranen. Deze personen hebben onder andere gediend in Nederlands-IndiŽ (eind jaren í40), in Korea (begin jaren í50), in Nieuw Guinea (rond 1960), in Libanon (rond 1980) en vanaf 1990 tot heden op diverse andere plaatsen in de wereld, zoals op de Balkan (BosniŽ), in Cambodja, Irak, Rwanda en Afghanistan. 

In haar welkomstwoord benadrukte burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon het belang van het contact leggen tussen de veteranen onderling. Ook hebben enkele veteranen het woord genomen tijdens de bijeenkomst en verteld over hun ervaringen in het land waar zij hebben gediend.

Eind juni 2014 wordt er door de gemeente weer een bijeenkomst georganiseerd voor de in Waterland wonende veteranen.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 10 juli 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina