naar Marker Nieuws indexpagina

Aanvragen Koninklijke onderscheidingen

 
Elk jaar wordt een aantal inwoners vereerd met een Koninklijke Onderscheiding (lintjesregen). In 2014 voor het eerst uit naam van Zijne Majesteit. Iemand kan voor een lintje in aanmerking komen als een buitengewone prestatie wordt geleverd in het werk of bijvoorbeeld als sporter of kunstenaar. Maar vooral ook als men als vrijwilliger langdurig een bijzondere bijdrage levert aan de samenleving.
Dat kan zijn als je tenminste 15-20 jaar bestuurslid of vrijwilliger bent (geweest) voor een organisatie die zich inzet op maatschappelijk, kerkelijk, cultureel, sportief of sociaal gebied. Dus bijvoorbeeld bij een sport- of muziekvereniging. Richtlijn is wel dat men met dit vrijwilligerswerk minstens 8-10 uur per week bezig is.
 
Hoe vraagt u een lintje voor iemand aan?
Informatie over het aanvragen van een lintje vindt u op www.lintjes.nl of via de link op onze website www.waterland.nl/DigitaalLoket/Koninklijke Onderscheiding aanvragen. Kent u iemand die woont in de gemeente Waterland, waarvan u vindt dat hij/zij een Koninklijke Onderscheiding verdient? Bent u benieuwd of uw aanvraag kansrijk is? 
Neemt u dan contact op met de afdeling Kabinetszaken, via ( (0299) 658 631of via e-mail: 
kabinet@waterland.nl.
U kunt uw verzoek voor een lintje in een brief schrijven, gericht aan de burgemeester van Waterland, mevrouw L.M.B.C. Wagenaar-Kroon, met op de envelop in de linker bovenhoek het woord: Kabinet.

Naast uw brief met motivatie zijn is een aantal aanvullende gegevens noodzakelijk om de aanvraag te kunnen beoordelen. Verstuurt u bij de brief daarom de volgende bijlagen:
 
  • een volledig overzicht van alle werkzaamheden; uiteraard maakt iemand die langdurig bij verschillende activiteiten betrokken is, meer kans.
  • "voorstelformulier"; te vinden op de website www.lintjes.nl/download.
  • ‘ondersteuningsbrief’; ter ondersteuning van uw aanvraag is het belangrijk dat anderen een zogenaamde ondersteuningsbrief als bijlage toevoegen.
  • ‘werkgeversverklaring’; indien van toepassing een verklaring van de werkgever van degene voor wie u het lintje aanvraagt.
Tijdig aanvragen
Houdt u er rekening mee dat het behandelen van een dergelijke aanvraag de nodige tijd kost. Zorgt u ervoor dat uw aanvraag compleet mét alle noodzakelijke bijlagen uiterlijk 16 augustus 2013 bij ons binnen is. Dan weet u zeker dat uw aanvraag in overweging wordt genomen.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 24 juli 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina