naar Marker Nieuws indexpagina
Nederland (CP-voetbal) wint van Schotland 2-1
2-1 (1-0)  Poulewedstrijd IC2013

Samenvatting Nederland - Schotland

Schotland begint furieus en het eerste schot gaat naast. Al in de vierde minuut was het raak na een mooie combinatie werd de vrijstaande Lars Conijn gevonden die beheerst scoorde, 1-0. Wedstrijd gaat op en neer met an beide kanten geen echte kansen. In de elfde minuut krijgt Blair Glynn een terechte gele kaart na hard door te gaan op de Nederlandse keeper. In de 23e minuut een snelle counter van Oranje, Peter Kooij schiet op de keeper. Na wederom een goede aanval schiet Peter Kooij laag in de hoek, een goede save van de keeper verhinderd een doelpunt. In de slotminuut nog een schot van Pawel Statema op de paal. Ruststand 1-0.

Schotland begint sterker en krijgt de eerste grote kans via een counter. De Schotse middenvelder schiet naast. In de 35e minuut een onnodige overtreding van Joey Mense levert een terechte gele kaart op. Eerste schot van Oranje door Peter Kooij, hard en naast. Een doorbraak van Schotland, na slecht verdedigen, brengt de schotse middenvelder alleen voor de keeper. Een goede save van Van Altena voorkomt een goal maar door vasthouden van Joey Mense krijgt Schotland in de 40e minuut alsnog een tweede kans. De terechte toegekende strafschop wordt goed ingeschoten 1-1. Hierna een meer spannende dan goede fase. Kansen aan beide kanten met de grootste mogelijkheden voor Oranje. In de rommelige eindfase brengen de invallers van Nederland nog wat extra's. Een voorzet op maat van Rik Rodenburg wordt door Iljas Visker keurig ingekopt, 2-1. Met nog zes minuten te spelen en vier minuten extra tijd wordt de overwinning veilig gesteld. Grote kansen voor Lokhoff, Visker en Conijn levert geen doelpunten op en aan de andere kant houdt George van Altena zijn doel schoon.

Een zwaarbevochten overwinning. Goede start van het toernooi en de eerste stap voor de winst in groep A.

Opstelling Nederland
George van Altena, Joey Mense, Lars Conijn, Pawel Statema (50' Gerard Arends), Peter Kooij (50' Iljas Visker), Minne de Vos (44' Rik Rodenburg), Stephan Lokhoff

Opstelling Schotland
Craig Connel, Blair Glynn, Jamie Mitchell, James Richmond (31' Mark Robertson), Martin Hickman, Jonathan Paterson, Thomas Brown

Scoreverloop
4' Lars Conijn 1-0; 42' Jonathan Paterson 1-1 (p); 54' Iljas Visker 2-1

Gele kaarten
11' Blair Glynn, 35' Joey Mense