naar Marker Nieuws indexpagina
Nederland (CP-voetbal) wint ook van Canada 8-0
8-0 (4-0)  Poulewedstrijd IC2013

Samenvatting Canada-Nederland

Nederland begint geduldig aan de wedstrijd, gelijk balbezit en de eerste  de beste aanval is gelijk raak. Een voorzet van Lars Conijn wordt door Stefan Lokhoff beheerst ingetikt in de tweede minuut, 1-0. Oranje blijft in balbezit en de bal gaat goed rond. In de 12e minuut het eerste wapenfeit van Canada. De vrije trap werd afgeslagen en in de counter scoort Gerard Arends na mooi wegdraaien. Twee minuten later wordt Sephan Lokhoff gevloerd in het strafschopgebied en de aanvoerder schiet zelf de penalty koel binnen, 3-0. In de 23e minuut een soloactie vanaf het middenveld door Joey Mense. Het schot wordt gekeerd door de Canadese keeper. Hele mooie goal van Gerard Arends na een prachtige aanval via Peter Kooij en Stephan Lokhoff in de 25e minuut. Ruststand 4-0.

In de tweede helft gaat Oranje door waar het in de eerste helft geëindigd was. Balbezit, geduldig rondspelen en de juiste eindpass. In de eerste minuut gelijk een kans voor Peter Kooij maar in de 33e minuut was het dezelfde Peter Kooij die perfect de vrijstaande Gerard Arends bereikte en de speler van VV Roden z'n derde van de wedstrijd binnen kopte, 5-0. De 6-0 gescoord door de sterk spelende Lars Conijn,  na een droog schot onder de keeper door. Nederland wisselt door en met Statema, Visker en Rodenburg blijft het spel verzorgd. De 7-0 door Iljas Visker na een mooie "Barcelona" aanval via Gerard Arends en Pawel Statema in de 46e minuut. In de 52e minuut schiet Iljas Visker de 8-0 binnen met een droog schot in de rechterhoek. In de laatste minuten nog kansen voor Rik Rodenburg en 'man of the match' Gerard Arends. Geen doelpunten meer maar een prima resultaat, eindstand 8-0.

Een goede overwinning waarbij plaatsing in de kwartfinale nagenoeg een feit is.

Opstelling Nederland
George van Altena, Joey Mense, Lars Conijn, Gerard Arends, Peter Kooij (48' Iljas Visker), Minne de Vos (31' Pawel Statema), Stephan Lokhoff (44' Rik Rodenburg)

Opstelling Canada
Derek Whitson, Liam Stanley, Samuel Charron, Jamie Ackinclose (13' Geoff Wakefield (33' Sean Freeman)), Dustin Hodgson, Matt Brown (25' Kyle Payne), Chris Duehrsen

Scoreverloop
2' Stephan Lokhoff 1-0; 13' Gerard Arends 2-0; 17' Stephan Lokhoff 3-0; 25' Gerard Arends 4-0; 33' Gerard Arends 5-0; 40' Lars Conijn 6-0; 46' Iljas Visker 7-0; 52' Iljas Visker 8-0;

Gele kaarten
4' Chris Duehrsen; 47' Kyle Payne.