naar Marker Nieuws indexpagina
Nederland (CP-voetbal) wint ook laatste poulewedstrijd 5-0
5-0 (1-0) Poulewedstrijd IC2013

Samenvatting Nederland - Spanje

Oranje begint in een te laag tempo en er wordt weinig diepte gezocht. Hierdoor geen echte kansen in de eerste 10 minuten. Nederland wel veel in balbezit en op de Spaanse helft. Na een goed opgebouwde aanval wordt het 1-0 door Iljas Visker na een mooie voorzet van Lars Conijn. Eerste gevaarlijk actie van het gastland voor de goal van Nederland. Spanje profiteert er niet van. in de 20e minuut twee kansen voor Oranje, Iljas Visker schiet over en Gerard Arends is de keeper voorbij maar schiet op de verdediger. Vrije bal Spanje op de rand 16 na een handsbal. De bal wordt over geschoten. Vrije kans Lars Conijn in de 27e minuut, maar hij schiet op de keeper. Nog een paar mogelijkheden maar de goals blijven uit. Counter van Spanje wordt goed onderbroken door een professionele overtreding van Myron Gebbink. Ruststand 1-0.

Tweede helft met Pawel Statema voor Rik Rodenburg krijgt Iljas Visker de eerste kans. Hij mist echter de bal. in de achste minuut de eerste echte kans, vrij voor de keeper schiet Gerard Arends met buitenkant voet over. Halverwege de tweede helft komen Daan Dikken en Peter Kooij in de ploeg voor respectievelijk Lars Conijn en Iljas Visker. In de 50e minuut pas een eerste schot op goal door Myron Gebbink, goede save van de keeper. Uit de corner valt de 2-0 door Gerard Arends en een minuut later is het wederom Gerard Arends die de 3-0 op het scorebord laat zetten. Nederland krijgt nog enkele kansen en in blessuretijd scoren Daan Dikken en Minne de Vos nog. Eindstand 5-0.

Al met al een eenvoudige overwinning met een matige pot voetbal en daarmee als eerste geëindigd in de poule.

Opstelling Nederland
Stefan Boersma, Lars Conijn (43' Daan Dikken), Myron Gebbink, Minne de Vos, Iljas Visker (43' Peter Kooij), Rik Rodenburg (31' Pawel Statema), Gerard Arends

Opstelling Spanje
Jorge Peleteiro, Daniel Manjón (56' Enrique Tejerina), fyth Carlos Antón, Sergio Clemente (49' Daniel Palau) Aitor Ariño, Noe Adell, Carlos Rodríquez (Emilio Ribeiro)

Scoreverloop
12' Iljas Visker 1-0; 50' Gerard Arends 2-0; 51' Gerard Arends 3-0; 60+1 Daan Dikken 4-0; 60+2 Minne de Vos 5-0.

Gele kaarten
47' Emilio Ribeiro; 59' Pawel Statema