naar Marker Nieuws indexpagina
Onnodige nederlaag Nederland (CP-voetbal) tegen Ierland 2-3
2-3 (2-0) Kwartfinale IC2013
Samenvatting Nederland - Ierland

Gelijk opgaande start van de wedstrijd, beetje afwachtend van beide kanten. Eerste schot op goal van Ierland maar niet gevaarlijk. In de 10' minuut wordt het 1-0 door de aanvoerder uit Cuijk. Schot van Gerard Arends wordt gestopt door de keeper en in de rebound is Stephan Lokhoff alert en tikt de 1-0 binnen. Nederland krijgt meer en meer de wedstrijd onder controle. In de 18e minuut krijgt Peter Kooij een schietkans maar deze wordt geblokt. Vlak daarna kopt Gerard Arends tegen de lat. Vanuit de ingooi is er een messcherpe voorzet van Peter Kooij die door de goed inlopende Lars Conijn eenvoudig ingetikt wordt. De Ierse keeper is kansloos. In de 23e minuut krijgt Gerard Arends een levensgrote kans op de 3-0! Vrij voor de keeper schiet hij tegen de Ierse goalie op. In de 25e minuut de eerste grote kans voor de Ieren, een halve omhaal vanuit een corner gaat naast. Twee minuten later is het George van Altena die met een goede redding het tegendoelpunt voorkomt. Vlak voor rust nog een kans voor Oranje. Peter Kooij past net te hard op Gerard Arends die een schoenmaat te kort komt. In de slotfase krijgt Ierland nog een paar mogelijkheden maar echt gevraalijk wordt het niet. Nederland controleert de wedstrijd. Ruststand 2-0.

Tweede helft begint Ierland sterk. In de 32' minuut scoort Ierland de 2-1 na een goede aanval via Daragh Snell. Nederland is vanaf dat moment de weg kwijt, er wordt geen lef meer getoond, geen druk meer op de bal op de helft van de Ieren.

Een onnodige nederlaag tegen de Ieren. Het hoogst haalbare is nu de vijfde plaats, een belangrijke plaats voor het behouden van de A-status. Hiervoor dienen er nog twee wedstrijden gewonnen te worden. De eerste tegenstander wordt de winnaar van de kwartfinale Brazilië tegen de USA op woensdag 7 augustus om 11.30 uur.

Opstelling Nederland
George van Altena, Joey Mense, Lars Conijn, Stephan Lokhoff, Peter Kooij (43' Iljas Visker), Minne de Vos (58' Rik Rodenburg), Gerard Arends (43' John Swinkels)

Opstelling Ierland
Simon L'Strange, Luke Evans, Daragh Byrne, Gary Messett, Joseph Markey, Daragh Snell, Ryan Nolan (18' Dillon Sheridan (58' Tomiwa Badun))

Scoreverloop
10' Stephan Lokhoff 1-0; 18' Lars Conijn 2-0; 32' Daragh Snell 2-1; Gary Messett 2-2; Dillon Sheridon 3-2.

Gele kaarten
 36' Peter Kooij; 40' Joey Mense; 45' John Swinkels