naar Marker Nieuws indexpagina
Nederland (CP-voetbal) vijfde bij Intercontinental cup 2013
2-1 (1-1)  5e plaats IC2013

Een rustig begin van beide kanten, er wordt afwachtend gespeeld maar de eerste kans is voor Oranje in de 7e minuut. Lars Conijn wordt mooi vrijgespeeld en schiet vanaf de zijkant op de Argentijnse keeper. In de 10e minuut een vrije trap voor Argentinië. De bal wordt vanaf 16 meter in het keepersgebied geschoten en weggekopt door Stephan Lokhoff. In de 11e minuut een mogelijkheid voor Nederland helaas is de bal net te hard gespeeld. Een goede aanval van de Argentijnen levert de 1-0 op. Nummer zeven slalomt door de verdediging en legt de bal keurig klaar voor de vrijstaande spits. Oranje hersteld zich goed en de eerste kans is voor Peter Kooij met een goed afstandschot. Mooie save van de keeper voorkomt het eerste Nederlandse doelpunt. Daarna worden de Argentijnen weer gevaarlijk maar George van Atena redt goed. In de 24e minuut maakt de goed diep lopende Lars Conijn gelijk na een prachtige pass van Peter Kooij. Een minuut later krijgt Minne de Vos een mogelijkheid maar hij schiet met een halve sliding over. Ruststand 1-1.

Bondscoach Taco Lourens brengt vlak voor rust Daan Dikken en na rust Rik Rodenburg. Nederland is daardoor beter in balbezit en neemt een risico voor de gevaarlijke counter van Argentinië. "Bij balbezit kan de tegenstander niet scoren" zei ooit eens iemand. De eerste mogelijkheden zijn voor Oranje maar het weet nog geen uitgespeelde kansen te creëren. Eerste grote kans voor Argentinië door knullig balverlies op het middenveld, de counter heeft geen succes omdat George van Altena fantastisch redt. Nederland krijgt een paar kansen maar de eindpass is helaas net niet goed. Oranje blijft rustig en speelt de bal goed rond, een eerste kans ging voorlangs maar de 51ste minuut is de druk te hoog voor de Argentijnen en de laatste verdediger slaat de bal met hand weg bij een voorzet van links. Overduidelijk een strafschop en de goed leidende scheidsrechter kent ook geen twijfel. "Penalty-king" Rik Rodenburg gaat achter de bal staan en schiet de bal onberispelijk laag in de rechter hoek. Oranje leidt met 2-1. In de slotminuten krijgt Nederland nog een aantal kansen en een mooie solo van Lars Conijn had er ook wel in gemogen.

Een solide overwinning op de counterende Argentijnen en de verdiende vijfde plaats op de Intercontinental Cup 2013.

Opstelling Nederland
George van Altena, Joey Mense (25' Daan Dikken), John Swinkels, Lars Conijn, Stephan Lokhoff, Minne de Vos (31' Rik Rodenburg), Peter Kooij (59' Iljas Visker)

Opstelling Argentinië
Gustavo Nahuelquin, Rodrigo Lugrin, Andrés Morana (56' Miguel Coria), Adolfo Luquez, Emaliano Fernandéz, Omar Figuera (58' Alberto Alabarce), Gabriël Alvarez (37' Maximiliano Fernandéz)

Scoreverloop
12' Rodrigo Lugrin 0-1; 29' Lars Conijn 1-1; 53' Rik Rodenburg 2-1.

Gele kaarten
17' Joey Mense; 32' Andrés Morana; 44' Peter Kooij; 51' Adolfo Luquez; 52' Emaliano Fernandéz; 54' Stephan Lokhoff

Locatie
FC Sant Cugat, Sant Cugat del Vallès, ZEM Jaume Stadium

Toeschouwers: 225

Dank woord van George van Altena (via facebook, op zaterdag 10 augustus 2013, omstreeks 14.15 uur)

Vanuit Spanje wil ik iedereen bedanken voor de steun in de loop van dit toernooi. Ik wil hierbij een bijzonder vermelding voor de mensen van Omroep Pim, Henk Zeeman en Marker Nieuws. Zij hebben de aandacht op mij gevestigd en hebben ervoor gezorgd dat het thuisfront en al mijn volgers bijna live op de hoogte werden gehouden. Jongens ontzettend bedankt!!!