naar Marker Nieuws indexpagina

Marcel Stroet wint Zwemmeland 2013 (video)

Interview : Sanja Vuijsters & Linda Brouwer / Cameramensen : Hans Combee & Natascha Vrooland
 
Het door stichting Aqua Dynamic georganiseerde buitenwater evenement Zwemmeland 2013 is gewonnen door Marcel Stroet uit Wervershoof.
 
Zondagmiddag om 12.00 uur werd het startsein gegeven voor Zwemmeland 2013, een openwater zwemtocht van 3,5 km van Marken naar Monnickendam, die met bijna 100 deelnemers als zeer geslaagd de boeken in kan.
 
Vanaf 09.30 uur was het nog mogelijk om in te schrijven voor deze zwemtocht. En een groot aantal mensen maakten gebruik van deze mogelijkheid. Om 11.00 uur vertrok er een bus vanaf het Hemmeland naar Marken.
 
De tocht begon op de officiŽle zwemlocatie van Marken nabij de haven en eindigde op het Hemmeland in Monnickendam. Marcel Stroet uit Wervershoof wist de 3,5 km in minder dan een uur te overbruggen.
 
Eerste vrouw was Suzanne Mol, opgegroeid in Monnickendam, maar momenteel woonachtig in Roden. Zij kwam in een tijd van 1 uur en 13 minuten over de finish.
 
Alle deelnemers vonden het eerste stuk, vlakbij Marken, het zwaarste. Daar moesten de zwemmers tegen de wind en golven inzwemmen. Maar naarmate het Hemmeland meer in zicht kwam, werd het water kalmer en was het "prima te doen".
 
Na de wedstrijdzwemmers vertrokken de recreatieve zwemmers. Het was dit jaar namelijk ook mogelijk om "even aan het buitenwater zwemmen te ruiken". Daarvoor waren er ook afstanden van 500, 1000 of 2000 meter uitgezet.
 
De zwemmers werden door diverse volgboten en de reddingsboten van KNRM-station Marken begeleid.
 
Winnaar Marcel Stroet nam na afloop van Zwemmeland 2013 de CCW-wisselbeker in ontvangst en gaf voor de camera van PIM aan dat hij volgend jaar terug zal keren om zijn titel te verdedigen.
 

Bron: Omroep PIM, maandag 19 augustus 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina