naar Marker Nieuws indexpagina

Marken helpt Roemenië

 
In de week van 26 augustus - 31 augustus aanstaande, wordt er weer collecteerd voor de stichting 'Marken helpt Roemenië'.
 
Zoals u weet, wordt de opbrengst gebruikt om het vervoer van gebruikte kleding en spullen  te bekostigen.  'Marken helpt Roemenië' heeft enkele jaren geleden een samenwerkingsverband aangegaan met de Oosteuropa Zending, die zetelt in Krimpen aan de Lek en ervoor zorgt dat een groot deel van de kleding uit Marken in Moldavië, Albanië en de Oekraïne terecht komt.
Roemenie ontvangt dus nog slechts een klein deel van de Marker stichting.
 
De Oosteuropa Zending werkt grotendeels met vrijwilligers en heeft in 2012 37 transporten verzorgd met vrachtwagens van 90 m³. Vanaf Marken was het mogelijk om in 2012 ongeveer 50 m³ aan kleding,  dekens en ander materiaal mee te sturen.
 
In de landen waar de Oosteuropa Zending werkt, heerst nog veel armoede. ‘sWinters is het er vaak heel erg koud en veel mensen hebben geen verwarming in huis en moeten zich dus met dikke kleding en dekens warm houden.  Afgelopen winter nog ging de temperatuur terug tot 20° onder nul.  Dat er bij die temperaturen zonder verwarming in huis slachtoffers vielen, is niet verwonderlijk.
 
Uiteraard zijn aan alle vervoer veel kosten verbonden en voor die kosten  wordt het geld van  de collecte gebruikt.  We hopen daarom dat u de collectanten wilt helpen de bussen goed te vullen!!
 
Mocht u ze missen, dan is er de mogelijkheid om het geld over te maken op:
Rabobank nummer 34.28.71.188.
 
Namens de stichting Marken helpt Roemenië, 
Eef Visser
 

Bron: Eef Visser, woensdag 21 augustus 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina