naar Marker Nieuws indexpagina
 SP wil Waterland als ontslaggolfvrije gemeente voor de thuiszorg
Renske Leijten
 
Gemeente Waterland mag geen preventieve ontslagen in de thuiszorg accepteren, dit stelt duo raadslid Marga Koster van de SP Waterland. Vandaag stelde de SP raadsvragen aan het college van Burgemeester en Wethouder.
 
‘Dat er zorginstellingen zijn die hun personeel met collectief ontslag sturen terwijl het werk er is en het geld voor de thuiszorg gewoon beschikbaar is, vind ik niet te verkopen. Nadat Sensire in de Achterhoek aankondigde 1150 mensen te willen ontslaan, bleek al snel een zorginstelling in de regio Rotterdam te volgen. Ik wil geen preventieve ontslagen, ik wil dat de wethouder onze gemeente uitroept als ontslaggolfvrije gemeente voor de thuiszorg’.
 
In de vragen roept de SP de wethouder op om de thuiszorginstellingen in de gemeente op te laten weten dat preventieve ontslagen niet geaccepteerd zullen worden. Marga Koster: ‘De gemeente is de opdrachtgever voor de huishoudelijke verzorging, en kan als opdrachtgever laten weten dat preventieve ontslagen onacceptabel zijn’.
 
Het kabinet is van plan om per 2015 40 procent op het budget van de huishoudelijke verzorging te bezuinigen. Deze bezuinigingen zijn echter politiek omstreden en of hiervoor een meerderheid bestaat in de Eerste Kamer is zeer de vraag. Marga Koster: ‘De bezuinigingen op de thuiszorg zullen leiden tot vereenzaming, verwaarlozing en vervuiling van mensen die thuis wonen en zorg nodig hebben. Onze gemeente moet zich niet neerleggen tegen deze koude sanering van de thuiszorg, maar de regering proberen op andere gedachte te brengen’.
 
Op 2 september om 20.00 komt Renske Leijten, Tweede Kamerlid van de SP, op de bijeenkomst ‘Uw Zorg, onze Zorg’ over het belang van goede zorg in de gemeente Waterland en de onwenselijke bezuinigingen van het kabinet op onze zorg in gebouw ‘Samuel’ in Monnickendam.
 
 www.waterland.sp.nl

Bron: SP Waterland, dinsdag 27 augustus 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina