Verslag SV Marken F1 - AFC Ajax F2
gespeeld op zaterdag 17 augustus 2013

Het organiseren van een oefenwedstrijd is niet altijd even makkelijk, helemaal als je dat tegen Ajax wil gaan doen. Gelukkig is de coach van de F2 van Ajax een oud speler van Marken (Marco van Galen) dus de eerste contacten waren een aantal maanden geleden al gelegd. Na wat sms verkeer en diverse belletjes was het uiteindelijk gelukt om een datum te vinden voor de oefenwedstrijd tegen de F2 van Ajax.
Dan merk je ook hoe bijzonder het is om tegen Ajax te mogen spelen. De glimlach van de kids op het moment dat je bekend maakt dat ze tegen Ajax mogen gaan spelen is onvergetelijk. Daar doe je het eigenlijk allemaal voor.

De wedstrijd werd gespeeld op zaterdag 17 augustus 2013. Na overleg met Clemens werd besloten om de wedstrijd om 12.30 uur te spelen als soort van sluitstuk van de kick-off (Clemens waarvoor dank!). Naast de trouwe fans van de F1 stonden daardoor behoorlijk wat toeschouwers langs de kant (het leek wel of het eerste thuis speelde) want er bleven gelukkig behoorlijk wat jonge spelertjes naar de wedstrijd kijken. Erg leuk om te zien.
Ondanks dat de wedstrijd pas om half een zou worden gespeeld waren de spelers van Ajax al om kwart over elf aanwezig. De jeugd van Ajax wordt wel in de watten gelegd want naast 2 trainers was er ook nog een fysio meegenomen. Uiteraard was de kleding perfect in orde en waren zelfs de voetbalschoenen allemaal hetzelfde.

Voordat we beginnen aan het wedstrijdverslag, eerst nog even de F1 voorstellen:
Bram Schipper, Tom Schipper, Mats Teerhuis, Viggo Teerhuis, Jarno Zondervan, Mika van der Horst, Ernesto Julio en Tom Porsius.

Helaas was Ernesto deze dag afwezig en heeft Sem Visser besloten te stoppen met voetballen dus voor deze wedstrijd werd de selectie aangevuld met Julian Boes (en hij speelde een zeer goede wedstrijd).

Eindelijk was het zover. Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd kon beginnen. Marken begon zeer goed aan de wedstrijd met leuke individuele acties maar ook een paar mooie combinaties. Daarnaast werd er fanatiek verdedigd zodat Ajax niet in zijn spel kwam. Al snel volgde de terechte 1-0 van Mika (4e minuut). Na een minuut of 8 begon de storm wat af te nemen en kwam Ajax steeds beter in de wedstrijd. Vooral de nummer 9 was gevaarlijk met snoeiharde afstandschoten. Gelukkig voor keeper Viggo gingen deze over en naast maar het publiek moest wel goed opletten want deze schoten wil je niet op je hoofd krijgen (wat helaas bij een klein meisje wel gebeurde). Na een knappe individuele actie op de achterlijn werd de gelijkmaker gescoord. Marken werd weer even wakker geschud want daarna begon het weer te lopen. Mats maakte de 2-1 (12e minuut) door vanuit een moeilijke hoek lekker hard en hoog in te schieten. Vier minuten later stuurde Bram Mats de diepte in zodat deze 1 op 1 met de keeper kwam te staan en hij rustig de bal in de verre hoek schoof. 3-1 bij rust, dat had niemand verwacht.

Na de rust liep het allemaal wat minder bij Marken. De jongens werden moe, ruimtes werden groter en dit kon niet meer worden belopen. Ajax liet lekker het balletje rond gaan, (vooral de rechtsbuiten liet een paar mooie individuele acties zien) en maakte in de 2e helft binnen 10 minuten vier doelpunten. Eindstand dus 3-5. De spelers van de F1 kwamen stuk voor stuk met rode hoofden van het veld en hadden alles gegeven. Het waren tijdens de wedstrijd “dappere strijders” geweest.

Winst of verlies, het maakte in deze niets uit. Ik denk dat het voor de jongens een geweldige ervaring is geweest want hoeveel voetballers kunnen nu zeggen dat ze tegen Ajax hebben gevoetbald. Voor de vereniging is het ook goed dat er tegen dit soort teams gespeeld wordt. Het maakt de spelers beter, er komt een hoop publiek op af en op de site van Ajax stond dat er tegen Marken geoefend werd dus dit was een goede promotie voor de vereniging. Wellicht dat we volgend jaar Barcelona, Bayern Munchen of Real Madrid kunnen uitnodigen (maak me nu maar weer wakker want ik verlies de realiteit een beetje uit het oog).
Op naar de bekerwedstrijden en het begin van de competitie! We hebben er weer zin in!

Bron: Martin Traupe, zaterdag 31 augustus 2013