naar Marker Nieuws indexpagina

Ajax Vrouwen openen met gelijkspel tegen Club Brugge KV

  Club Brugge KV - Ajax 0-0  
 
De Ajax Vrouwen zijn het nieuwe seizoen in de BeNe League vrijdag begonnen met een 0-0-gelijkspel bij Club Brugge KV. De Ajacieden waren overduidelijk sterker, maar het lukte niet om toe te slaan. De seizoensouverture bleef daarmee onbeslist.
 
Ajax Vrouwen-trainer Ed Engelkes had weinig woorden nodig om het wedstrijdbeeld te beschrijven. ,,Een dominant Ajax en een counterend Club Brugge’’, vatte de coach de verhoudingen op het veld kort en bondig samen. Engelkes zag zijn Ajacieden aanhoudend aanvallen, terwijl de Belgen zich een avond lang vooral beperkten tot tegenhouden. ,,Op een bepaald moment was onze doelvrouw (Marieke Ubachs, red.) nog de enige speelster op onze helft’’, vervolgt Engelkes zijn terugblik. ,,Club Brugge bleef met man en macht verdedigen. De ruimtes om te voetballen waren daardoor heel erg klein. Het maakte het soms extra moeilijk om de bal van a naar b te krijgen.’’ 
 
Engelkes zag zijn ploeg voldoende kansen creëren. ,,Maar het was uiteindelijk niet genoeg. Naarmate de tijd vorderde zakte ons de moed ook wat in de schoenen. Club Brugge kreeg nauwelijks échte kansen. Gelukkig reageerde onze keepster uitmuntend, op de spaarzame momenten waarop zijn in actie moest komen.’’ Tessel Middag was twintig minuten voor tijd misschien nog wel het dichtste bij een doelpunt. De middenvelder van Ajax mikte haar inzet op de lat. De Ajax Vrouwen waren soms ook simpelweg weinig gelukkig.

Zo leverde de eerste speelronde van de BeNe League 2013-2014 de Ajax Vrouwen een punt op. Slechts een punt. De offensief ingestelde Ajacieden hadden het defensieve instelling van de thuisploeg eigenlijk moeten afstraffen. ,,We hebben onze kansen wel gehad, maar waren ook niet doortastend genoeg’’, besloot Engelkes realistisch. 

Opstelling Ajax Vrouwen:
Ubachs; Van der Most, Koster,
Zeeman, Sharpe; Kaagman (60. Manduapessy), Middag, Hoogendijk; Linda Bakker (57. Versteegt), Eshly Bakker (66. De Ridder), Van den Heiligenberg.

Tekst: Ajax.nl / Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees 
 

Bron: Ajax.nl, zaterdag 31 augustus 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina