naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeente Waterland levert afvalinformatie op maat
Waterland lanceert eerste app
 
Vanaf vandaag hebben inwoners van Waterland de beschikking over gepersonaliseerde afvalinzamelinformatie. Door gebruik te maken van de informatievoorziening via app of de website van Afvalwijzer.nl kunnen Waterlanders dagelijks op de hoogte blijven over alle afvalstromen.
Deze vorm van afvalinformatievoorziening is klantvriendelijk, duurzaam en een goed voorbeeld van dienstverlening van deze tijd.
 
Voor elk wat wils
De informatievoorziening van Afvalwijzer.nl biedt voor elk wat wils. Het is mogelijk om een app te downloaden(gratis) voor smartphone/tablet of gebruik te maken van de website. Het invoeren van postcode en huisnummer resulteert in afvalinformatie op maat; gebruiker ziet alleen afvalinzamelinformatie die voor zijn/haar adres van toepassing is.
 
Wethouder Kools: “De app biedt inwoners veel gebruiksgemak. Men kan zelf kiezen of men alleen wil raadplegen of ook een bericht wil ontvangen over welk afval wanneer opgehaald wordt. Zo mis je nooit meer een ophaaldag! De website biedt een gepersonaliseerde afvalkalender die gedownload en uitgeprint kan worden. Bijzonder feit is nog dat Waterland in deze omgeving op dit moment de enige gemeente is die haar afvalinformatie ook via een app aanbiedt.”
 
De Afvalwijzer-app is gratis beschikbaar en geschikt voor alle smartphones en tablets, dus voor Apple Androïd en Windows. Naast informatie over afhaal ophaaldagen is via Afvalwijzer.nl ook informatie te vinden over afval scheiden, waar glasbakken staan, of waar afvalzakjes voor kunststofafval te verkrijgen zijn.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 4 september 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina