naar Marker Nieuws indexpagina
Thriller 'Witte Inkt' speelt op Marken in 2028
Spannend oplichtingscomplot in een wereld na de financiële crisis
 
 Op 20 september verschijnt bij Sdu Uitgevers Witte Inkt, de debuutthriller van jurist Erik Vrij. Witte Inkt gaat over ondernemersdilemma's, de wereld na de financiële crisis, botsende culturen en afhankelijkheid van technologie. Een opwindend oplichtingscomplot bij het belangrijkste Nederlandse bedrijf van 2028 op Marken.  Op zaterdag 21 september presenteert Erik Vrij zijn boek aan de inwoners van Marken in Café de Visscher van 15.00 tot 18.00 uur.
 
Belastingvrij Marken
In 2028 viert Europa tien jaar economische groei na de financiële crisis, dankzij de grootste Big Brother aller tijden: Euregist. De rechten en verplichtingen van elke Europeaan worden er geregistreerd; van contract tot snelheidsovertreding, van belasting tot testament. Een juridische technologiesector is uit de grond geschoten: rights-management. Het bedrijf van de lompe miljardair en Dutch dream Henk Vis domineert deze sector vanuit Marken en andere belastingvrije locaties in Europa en Dubai.
 
Als VS-president Anita Jones besluit een vergelijkbaar registratiesysteem in te voeren, slijpen bedrijven hun messen om deze reusachtige markt als eerste te veroveren. Henks laatste kans op succes in Amerika en daarmee op overleving, hangt af van de overname van een Amerikaanse bank op Bermuda. Kort voordat de overname moet zijn voltooid, botst Henk hard op cultuurverschillen en vetes tussen oud en nieuw geld binnen zijn directie. Een samenzwering in Dubai dreigt hem op zijn gevoeligste plek te raken. Zijn American dream hangt aan een zijden draadje. Het bedrijf van Henk kan in één klap wereldmarktleider worden. Of failliet gaan, als de overname mislukt.

Boekpresentatie op Marken
Een ieder is van harte welkom om de boekpresentatie van Witte Inkt bij te wonen en de auteur te ontmoeten.
 
Zaterdag, 21 september 2013
Café 'De Visscher', Havenbuurt 22, Marken
Van 15.00 uur tot 18.00 uur
 
Recensies
" Extreem boeiend en ook nog met een sappig complot. We hebben er een juridische thrillerschrijver bij." Adrianus Schoorl, Head of Financial Services Middle East, Allen& Overy LLP
 
"Een futuristische thriller van niveau, geschreven met scherpte, humor en originaliteit. Een wereld als in Witte Inkt komt griezelig dichtbij..."
Carine Damen, schrijver en journalist
 
Over Erik Vrij
Erik Vrij (1972) heeft vijftien jaar internationale ervaring als jurist bij de vermogensbeheer- en zakenbankdivisies van ING. Witte Inkt is zijn eerste boek.
 
Praktisch
Witte Inkt is, ook als eBook, vanaf 20 september 2013 verkrijgbaar via www.sdu.nl/witteinkt en de boekhandel. Prijs: € 20,28 , ISBN: 978-90-1239-128-3.
 
  bestellen via Bol.com  

Bron: SDU Uitgevers, maandag 9 september 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina