naar Marker Nieuws indexpagina

Burgemeester Wagenaar-Kroon neemt zonnepanelen Trefpunt in gebruik

Burgemeester Wagenaar-Kroon verbond twee stekkers met elkaar, waarbij het licht begon te branden en de 34 panelen officieel in gebruik werden genomen
 
Dorpshuis Het Trefpunt op Marken is sinds afgelopen vrijdag een stuk duurzamer geworden. Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon heeft deze dag officieel de 34 zonnepanelen, welke op het dak van het dorpshuis zijn aangebracht, in gebruik genomen. De panelen zijn geplaatst door het bedrijf Waterland Solar.
 
Het idee voor de zonnepanelen op het dorpshuis is in 2012 ingediend door de Stichting Eilandraad Marken als burgerparticipatieplan bij de gemeente Waterland. Voor dat soort plannen, die het algemeen belang moeten dienen, stelt de gemeente Waterland subsidie beschikbaar. De gemeente Waterland stelde  € 11.000 beschikbaar en de Stichting Duurzaam Waterland (SDW) deed met € 5.000, ook een duit in het zakje.
 
Met de zonnepanelen kan het dorpshuis flink bezuinigen op de energiekosten. De 34 panelen zullen jaarlijks ongeveer 7.500 Kilowattuur opleveren.
 
Tijdens deze bijeenkomst waren er ook toespraken. Als eerste kwam de voorzitter van Stichting Dorpshuis Het Trefpunt, Agnes Boes, aan het woord. Zij opende de middag en sprak over het idee van de zonnepanelen en het positieve effect op de exploitatie van het dorpshuis. Vervolgens was het de beurt aan de voorzitter van Stichting Duurzaam Waterland, Wijnand Oussoren. Hij memoreerde onder andere in z´n speech dat de zonnepanelen na twee jaar terugverdiend zijn door het dorpshuis, mede door de bijdragen van de gemeente en de SDW. Na de heer Oussoren kwam Luzette Wagenaar-Kroon naar de microfoon. Zij heeft het burgerparticipatieplan in haar portefeuille. Zij sprak over het feit, dat de Eilandraad de weg goed weet te bewandelen inzake het burgerparticipatieplan.
 
Daarna was het tijd voor de officiële handeling. Nabij de zonnepanelen verbond burgemeester Wagenaar-Kroon twee stekkers met elkaar, waarbij het licht begon te branden en de 34 panelen officieel in gebruik werden genomen.
 
Jaap Boes in gesprek met Omroep PIM Wijnand Oussoren in gesprek met Omroep PIM
De burgemeester kwam in de meterkast kijken, wat de zonnepanelen deze middag reeds opbrachten  
voorzitter van Stichting Dorpshuis Het Trefpunt, Agnes Boes  voorzitter van Stichting Duurzaam Waterland, Wijnand Oussoren
Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon  
Jaap Boes legt uit wat de bedoeling is.......... Ballonen in de 'roop'
De crew van Omroep PIM Napraten met Rina van Rooij (Wooncompagnie) en wethouder Bert Schalkwijk
   

Bron: PepProductions, vrijdag 13 september 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina
Creative Commons-Licentie
Marker Nieuws van Pep Productions en Schouten Enterprises is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Unported-licentie.