naar Marker Nieuws indexpagina
Spuitfestijn voor de Marker jeugd
Het Marker brandweerkorps draaide afgelopen zaterdag wederom met sirenes en blauwe zwaailichten de Marker haven op voor de Kinderspelen 2013. Dit jaarlijkse spuitfestijn voor groep één tot en met groep acht van basisschool ‘De Rietlanden’ werd alweer voor  de 42ste  keer georganiseerd door Brandweer Waterland post Marken.
 
De slangen waren door de brandweermannen reeds uitgerold ten behoeve van de kinderspelen.  De brandweer had op de haven een aantal huisjes opgebouwd, waarop een bepaalde manier gespoten diende te worden. Als eerste begonnen de jongste kinderen van groep één en twee. Zij moesten dobbelstenen van een plank spuiten. De dobbelstenen gaven de punten aan. Degene met de meeste punten had gewonnen. Groep drie en vier diende door een lage kleine opening in de huisjes een emmer met water vol te spuiten, wat de meesten ook heel goed lukten. Groep vijf en zes moesten een pijp vol spuiten, waar een watermeter de hoeveelheid aangaf.  Groep zeven en acht mochten een ‘echte’ brand blussen.  Zij moesten door een hogere kleine opening in de huisjes tevens een emmer met water vullen. Door het gewicht van de emmer werd de gastoevoer afgesloten, waardoor het vuur gedoofd werd. De beste drie van elke groep kregen een waardebon en iedere deelnemer kon een zakje chips halen. Na groep acht mochten de aller kleinsten ook de brandslang even ter hand nemen, onder begeleiding van het brandweer personeel. Ook een enkele moeder wilde wel eens ‘een brandje blussen’.
 
Dankzij de deelnemers, de vrijwilligers van de brandweer zijn ook de 42ste kinderspelen weer een groot succes geworden, ondanks het slechte weer deze zaterdag middag.
  Alle foto's kunt u vinden in het fotoboek 
Uitslagen 2013:
  Groep 1 / 2 (13 kinderen) :
 1. Jason
 2. Mika Stooker
 3. Ramses
 Groep 3 (4 kinderen) :
 1. Ilse Schipper
 2. Noortje
 3. Megan
4. Demi
  Groep 4 (14 kinderen) : 
 1. Lieke
 2. Tamara 
 3. Marit 
  Groep 5 (1 kind) :
 1. Sigrid  
 2. n.v.t.
 3. n.v.t. 
       
 
Groep 6 (6 kinderen) :
 1. Niels
 2. Larissa 
 3. Bart
 Groep 7 (4 kinderen) :
  1. Cindy Uithuisje
 2. Stan de Waart
 3. Maik
4. Ferron Appel
 Groep 8  (5 kinderen) :
 1. Kimberly Boes
 2. Gianna 
 3. Larissa Pereboom

Bron: PepProductions, zondag 15 september 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina