naar Marker Nieuws indexpagina
Schapen en Marker Mannenkoor in kerk van Zuiderwoude
Thema: 'Songs of the sea and the soul'
Marker Mannenkoor
 
In de kerk van Zuiderwoude staan schapen en het Marker Mannenkoor zondag 22 september 2013 centraal. De dienst begint om 10.00 uur, het koffieconcert om 11.30 uur.
 
Psalm 23 is de meest bekende psalm uit de bijbel. Het eenvoudige beeld van een herder die voor zijn schapen zorgt 'al gaan ze door een dal van schaduwen' is aantrekkelijk. Ook het perspectief is aanlokkelijk: grazige weiden en een tafel met veel en gezellig eten. Geen wonder dat veel gelovigen zich door de oude woorden van het gedicht (2500 jaar oud!) getroost en gesterkt voelen. 

Nu telt Waterland vele schapen en dus ook herders. Dicky Zonneveld-Splinter woont naast de kerk van Zuiderwoude. Vaak zie je haar bezig haar schapen van het ene land naar het andere te brengen. Dat is goed uitkijken: het snelverkeer dreigt aan alle kanten. Maar Dicky en haar man Kees krijgen ze veilig aan de overkant. Zij weten er dus alles van wat het betekent: 'herder zijn'. Zij zijn met enkele van hun schapen in de dienst om daar over te vertellen.

Het bekende Marker Mannenkoor doet volop mee bij dit thema. In het Nieuwe Liedboek zijn 10 (!) versies van psalm 23 opgenomen. Ze worden allemaal gezongen: met of zonder koor, in beurtzang, solo. Aan het eind van de dienst kunnen de kerkgangers waarschijnlijk geen schaap meer zien maar ze weten alles van de psalm. 

Om 11.30 uur begint het koffieconcert van Het Marker Mannenkoor onder leiding van Jan van Altena. Thema: 'Songs of the sea and the soul'.
 

Bron: Dichtbij, dinsdag 17 september 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina