naar Marker Nieuws indexpagina

Kelly Zeeman vervangt Merel van Dongen bij Oranje vrouwen

 
Merel van Dongen moet de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Albanië aan zich voorbij laten gaan. De international van de Amerikaanse universiteitsclub Alabama Crimson Tide liep deze week tijdens de training een knieblessure op en is niet inzetbaar voor de ontmoeting op donderdag 26 september in Tirana. Als vervanger heeft bondscoach Roger Reijners Kelly Zeeman van Ajax aan de selectie toegevoegd.
 
De selectie van het Nederlands vrouwenelftal blijft daardoor uit 23 speelsters bestaan. De 19-jarige Zeeman kwam vier keer eerder uit voor Oranje. De selectie van Reijners, die zich in Zeist voorbereidt, telt één debutant: de 17-jarige Vivianne Miedema van sc Heerenveen.
 
Oranje treft de Albanese vrouwen komende donderdag in het Qemal Stafa Stadium waar om 17.00 uur wordt afgetrapt. Het duel in Tirana is de openingswedstrijd van de kwalificatiereeks voor het WK 2015 in Canada. Nederland moet in groep 5 zien af te rekenen met Noorwegen, België, Portugal, Griekenland en Albanië. De mondiale eindronde vindt van 5 juni tot en met 6 juli 2015 in Canada plaats. Aan het WK nemen voor het eerst in de geschiedenis 24 landen deel. Voor Europa liggen er acht startbewijzen klaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich direct, om het achtste en laatste ticket wordt door de vier beste nummers twee via play-offs gevochten.
 
De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Dyanne Bito (sc Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Kim Dolstra (ADO Den Haag), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Kika van Es (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Vittsjö GIK), Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Maayke Heuver (FC Twente), Anouk Hoogendijk (Ajax), Daphne Koster (Ajax), Lieke Martens (FCR 2001 Duisburg), Manon Melis (LdB FC Malmö), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (sc Heerenveen), Shanice van de Sanden (FC Twente), Renée Slegers (Linköpings FC), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (FC Twente), Kirsten van de Ven (Tyresö FF), Siri Worm (FC Twente), Kelly Zeeman (Ajax).
 

Bron: Ons Oranje, vrijdag 20 september 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina