naar Marker Nieuws indexpagina
Boekpresentatie 'Witte Inkt' bij de Visscher op Marken
Spannend oplichtingscomplot in een wereld na de financiële crisis
Erik Vrij signeert z'n boek 'Witte Inkt' in café 'de Visscher'
 
Op 20 september verscheen bij Sdu Uitgevers 'Witte Inkt', de debuutthriller van jurist Erik Vrij. Witte Inkt gaat over ondernemersdilemma's, de wereld na de financiële crisis, botsende culturen en afhankelijkheid van technologie. Een opwindend oplichtingscomplot bij het belangrijkste Nederlandse bedrijf van 2028 op Marken.
 
  Op zaterdag 21 september presenteerde Erik Vrij zijn boek aan de inwoners van Marken aan de haven in Café 'de Visscher' in bijzijn van z'n uitgever Gert Jan Schinkel. In het café kon je het boek direct aanschaffen en laten signeren door de auteur. Diverse inwoners van Marken hebben aan de oproep gevolg gegeven.
 
 Belastingvrij Marken
In 2028 viert Europa tien jaar economische groei na de financiële crisis, dankzij de grootste Big Brother aller tijden: Euregist. De rechten en verplichtingen van elke Europeaan worden er geregistreerd; van contract tot snelheidsovertreding, van belasting tot testament. Een juridische technologiesector is uit de grond geschoten: rights-management. Het bedrijf van de lompe miljardair en Dutch dream Henk Vis domineert deze sector vanuit Marken en andere belastingvrije locaties in Europa en Dubai.
 
Als VS-president Anita Jones besluit een vergelijkbaar registratiesysteem in te voeren, slijpen bedrijven hun messen om deze reusachtige markt als eerste te veroveren. Henks laatste kans op succes in Amerika en daarmee op overleving, hangt af van de overname van een Amerikaanse bank op Bermuda. Kort voordat de overname moet zijn voltooid, botst Henk hard op cultuurverschillen en vetes tussen oud en nieuw geld binnen zijn directie. Een samenzwering in Dubai dreigt hem op zijn gevoeligste plek te raken. Zijn American dream hangt aan een zijden draadje. Het bedrijf van Henk kan in één klap wereldmarktleider worden. Of failliet gaan, als de overname mislukt.
 
  Op de achtergrond staat Gert Jan Schinkel
Signeren.... Neeltje van Altena begon, direct na aankoop, het boek te lezen
 
Erik Vrij (1972) heeft vijftien jaar internationale ervaring als jurist bij de vermogensbeheer- en zakenbankdivisies van ING. Witte Inkt is zijn eerste boek.
 
Praktisch
Witte Inkt is, ook als eBook, vanaf 20 september 2013 verkrijgbaar via www.sdu.nl/witteinkt en de boekhandel. Prijs: € 20,28 , ISBN: 978-90-1239-128-3.
 
bestellen via Bol.com
 
 
Facebook

Bron: PepProductions, zaterdag 21 september 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina