naar Marker Nieuws indexpagina
Opfristraining voor scootmobielrijders in Waterland
 
Dinsdag 8 oktober om 13.00 uur organiseert de gemeente Waterland een scootmobiel-opfristraining. Alle mensen die langer dan twee jaar in het bezit zijn van een Wmo-scootmobiel hebben hiervoor een uitnodiging van de gemeente ontvangen. De training wordt gegeven door onze scootmobielleverancier 'Harting Bank'. Inmiddels hebben 16 scootmobielrijders zich hiervoor aangemeld.
 
Veiligheid
Gemeente Waterland organiseert deze training omdat zij graag wil dat inwoners op een veilige manier gebruik maken van hun scootmobiel. Veiligheid van de scootmobiel is in Nederland steeds vaker onderwerp van gesprek. Zo pleit Veilig Verkeer Nederland voor periodieke rijvaardigheidscursussen en heeft het consumentenprogramma 'Meldpunt' van omroep Max, onlangs een item over veilig rijden met de scootmobiel uitgezonden.
 
Theorie en praktijk
Op het plein voor het gemeentehuis wordt een parcours uitgezet waar mensen op hun eigen scootmobiel gaan oefenen. In de raadzaal wordt theorieles gegeven over veilig gebruik van de scootmobiel in het verkeer.
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 1 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina