naar Marker Nieuws indexpagina
Districtsbeker : S.V. Marken ontvangt S.V. Graftdijk zondag
 
Maandagmiddag, 30 september 2013, vond de loting voor de eerste knock-out (KO) ronde van de districtsbeker plaats. De loting werd verricht door bestuurslid van de KNVB West I Hans van Velden en daar kwamen een aantal lastige, maar ook mooie wedstrijden uit.
 
De wedstrijd die gelijk opvalt is de wedstrijd tussen zaterdag tweedeklasser Marken en zondag vierdeklasser Graftdijk. Een mooie streekderby waarbij de Markers de duidelijke favoriet zijn.
 
Zaterdag tweedeklasser EVC zal met WSV ’30, uitkomend in de zondag derde klasse B, een zware kluif hebben. IVV treft op papier een makkelijke tegenstander. Zaterdag vierdeklasser De Meer komt op bezoek in Landsmeer.
 
Monnickendam zal moeten afreizen naar Beverwijk. De ploeg van Jeroen Kroes zal het opnemen tegen zaterdag derdeklasser Jong Hercules. De Rijp ontvangt Spirit ’30, die momenteel derde staat in de zondag derde klasse A.
 
Een overzicht van de loting van de Waterlandse clubs:
EVC – WSV ’30 (19 oktober om 15.00 uur)
Marken – Graftdijk (19 oktober om 17.00 uur)
Jong Hercules – Monnickendam (19 oktober om 14.30 uur)
IVV – De Meer (22 oktober om 20.00 uur)
De Rijp – Spirit ’30 (20 oktober om 14.00 uur)
Apollo ’68 – SDOB (20 oktober om 14.00 uur)
 
Is de wedstrijd na negentig minuten in een gelijkspel geλindigd dan volgen er direct strafschoppen. De winnaar plaatst zich voor de volgende KO ronde.
Compleet overzicht van alle bekerwedstrijden voor amateurs West1

Bron: Voetbal Waterland, dinsdag 1 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina