naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeente Waterland ontvangt hoog bezoek uit Vietnam
Vietnamese aandacht voor duurzaam toerisme
 
Maandag 7 oktober 2013 ontvangt gemeente Waterland een Vietnamese delegatie. De groep van elf personen bestaat uit ambtenaren van het Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme (MSCT) en van het Vietnamese Nationaal Bureau voor Toerisme. De leiding berust bij de vice minister van Cultuur, Sport en Toerisme. De Vietnamese delegatie wordt begeleid door Stichting ECEAT uit Amsterdam en bezoekt gedurende een week toeristische organisaties, nationale verkeersbureaus en ministeries in Europa. Het thema van bezoek is “duurzaam toerisme”.

Programma
In de ochtend wordt de delegatie ontvangen bij de ANVR (Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) in Baarn. Om 12.00 uur arriveert het gezelschap in het Weeshuis in Monnickendam waar een lunch wordt gebruikt. Tussen 13.00 en 15.00 uur gaan enkele sprekers in op het thema “duurzaam toerisme in Nederland”. Sprekers zijn onder meer de heer Naut Kusters, directeur ECEAT en de heer Albert Salman, directeur EUCC/Coastal & Marine Union. De burgemeester van Waterland, mevrouw Luzette Wagenaar­Kroon en de beleidsmedewerker toerisme, mevrouw Linda Demmers, gaan in op het toeristisch beleid van de gemeente. Burgemeester Luzette Wagenaar­Kroon: “Ik ben trots dat deze Vietnamese delegatie Waterland bezoekt. Natuurlijk maak graag ik van de gelegenheid gebruik om uit te leggen wat de gemeente op dit terrein voor ogen heeft. Het is bovendien een unieke kans om ons mooie Waterland te promoten ”.

Na 15.00 uur begeleidt de Stichting Promotie Waterland de groep verder door Waterland. De delegatie bezoekt dan een kaasboerderij, het Waterlands Museum De Speeltoren en de kern Marken
 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 4 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina