naar Marker Nieuws indexpagina
Brandweer Edam wint 44e Waterlanddag
Marken wint theorie
'een ludieke opdracht op Marken'; op de foto Kwadijk links en Den Ilp/Purmerland rechts

 

 

 

 

Vijftien brandweerploegen uit Waterland streden zaterdag om de eer tijdens de 44eWaterlanddag. Edam was de beste. Marken werd vijfde.
 
Op acht verschillende actieplaatsen in de regio moesten de teams onderdelen uitvoeren, variŽrend van ludieke opdrachten tot het serieuzere brandweerwerk. De actieplaatsen dit jaar waren Wijdewormer, Broek in Waterland, Midden-Beemster, Volendam, Landsmeer, Kwadijk, Purmerend en Marken. 
 
Op Marken mochten de ploegen een ludieke opdracht uitvoeren. Een parcours moest worden afgelegd, waarbij de jury alles nauwlettend volgde. Ze moesten eerst een buis met water vol spuiten. Vervolgens als 'ober' glazen water over een smalle plank dragen. Met dit water een emmer vullen. Daarna moest een lid van de ploeg op een brancard worden vastgemaakt en onderste boven worden vervoerd. De persoon in kwestie diende daarbij glazen water mee te nemen en de inhoud in een emmer te gooien. Deze inhoud werd na afloop gemeten.
 
Tijdens de prijsuitreiking in de brandweerkazerne van Landsmeer blijkt de ploeg van Edam het tot algemeen kampioen geschopt te hebben. Oosthuizen werd tweede en Broek in Waterland derde. Marken werd kampioen op theorie. 
 
Uitslag Waterlanddag 2013:
1. Edam
2. Oosthuizen
3. Broek in Waterland
4. Landsmeer
5. Marken
6. Oostknollendam
7. Jeugd Purmerend 
8. Den Ilp
9. Volendam
10. Beemster
11. Ilpendam
12. Kwadijk
13. Oostzaan
14. Purmerend
15. Monnickendam

 

 

 

 

een buis met water vol spuiten
als 'ober' glazen water, over een smalle plank, dragen
met het water een emmer vullen met het water een emmer vullen

op een brancard worden vastgemaakt en onderste boven worden vervoerd

Bron: PepProductions, zaterdag 5 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina